
Guisats econòmics!
Per fer boca
Plats del mes
Idees per a les sobretaules més gurmets
Per fer boca
Fran Agudo
Mont Bar
En la singularitat d'una bulliciosa cantonada de l'antiga Esquerra de l'Eixample, hi encaixa com l'anell al dit Fran Agudo, un cuiner serè de poques paraules que porta l'art de l'snack a l'excel·lència.
Per fer boca / Gastropistes
Fondes de muntanya
Recorrem el nord del país, de punta a punta, per descobrir establiments –i entaular-nos-hi– que combinen allotjament i restauració en entorns naturals de primera categoria, ideals per a una escapada de cap de setmana.
Per fer boca / La tria de la directora
La innegable màgia del Kaos
A tocar del port de Palamós, el Kaos és un projecte engrescador a sis mans
Per fer boca / Pròxima parada...
Bogotà
La capital de Colòmbia evidencia l'eclosió del país en el context de 'boom' gastronòmic que viu tot l'Amèrica Llatina. Amb cuines tan autòctones com autèntiques, restaurants molt ben posicionats internacionalment i una xef reconeguda a escala mundial.
Per fer boca / Caçasabors
Brous asiàtics
Cal Garriga
Per fer boca / Gastroquiz
Lluc Crusellas
El novembre del 2022, aquest pastisser osonenc, de la pastisseria El Carme i el grup Pavic, es va convertir en el millor xocolater del món després de guanyar el World Chocolate Masters, a París.
A la cuina
Menú de febrer
Aquest mes, gaudim dels millors productes de la temporada i en descobrim receptes sorprenents acompanyats per la nova col·laboradora d'aquesta secció, Sandra Pisa, xef del Camagroc Blau, de Terrassa, que en cada número ens proposarà plats amb els millors ingredients i ens n'explicarà tots els detalls.
A la cuina / Master Class
Cuina amb alcohol
Del vi, dels licors i dels destil·lats, no només se'n gaudeix a la copa. També són ingredients excel·lents per cuinar, ja que aporten complexitat i aroma a les receptes. Aquest mes, Carme Ruscalleda ens dona les claus per triomfar cuinant amb alcohol.
A la cuina
El negre fa hivern
Amb els dies més freds de l'any, les tòfones negres adquireixen el punt òptim de maduresa. És el moment d'assaborir un producte d'aromes potents i delicades alhora, encara força desconegut a casa nostra. Hem anat fins al pla de Busa, al Solsonès, per gaudir d'una experiència tofonaire inoblidable.
A la cuina / La convidada
La crema de llenties que cuinareu avui
M'acosto fins a Vilablareix, a tocar de la ciutat de Girona, per degustar una crema de llegums calentona i reconfortant elaborada per Eva Olivares, una cuinera que té el do de no estressar-se.
A la cuina
Guisats econòmics
Per fer un guisat necessiteu dues coses: una bona cassola, de fang o de ferro, i temps. A partir d'aquí, podeu preparar receptes de carn, de peix o de verdures amb el que tingueu a mà i a l'abast de totes les butxaques. Per això, a les pàgines següents, trobareu quatre propostes ideals: fideus amb canana, cigrons amb bledes i costella, conill amb olives i un suquet de verat. Bon profit!
A la cuina / Plaers saludables
Per què no funcionen les dietes?
Ho diuen els estudis científics: les dietes d'aprimament no són efectives amb el temps. Qui més qui menys amb problemes de pes ha pogut experimentar que les dietes, especialment les que estan més de moda, acaben no funcionant.
A la cuina
Creps saludables
Tanqueu els ulls i penseu en una recepta francesa. Ja? Segurament, les creps han guanyat per golejada, i és que poques receptes del país veí s'han fet tan populars a casa nostra com aquesta massa de llet, ou i farina que es farceix amb tota mena d'ingredients, dolços i salats. Les creps són originàries de Bretanya, on tenen un paper protagonista, especialment al receptari tradicional de la Candelera. En aquestes pàgines us proposem tres creps salades amb ingredients vegetals, així que aneu escalfant la crepera o la paella i comenceu. I no patiu, que si no us surt la massa a la primera, només és qüestió de practicar!
A la cuina / Les postres de casa
Dolços d'Ucraïna
Fa un any, Ucraïna va posar-se al primer pla de l'actualitat, i durant aquests mesos hem après, per motius gens dolços, noms de pobles i ciutats que ens eren totalment desconeguts. Quan es compleix un any de la invasió, Gemma Clofent ens proposa conèixer la part més dolça del país amb tres postres que formen part del receptari tradicional ucraïnès.
Al celler / Tria de tres
Per carnaval, xató i vi!
Tres vins que acompanyen una amanida tradicional que té un origen molt lligat al vi nou
Al celler
Els gurus del vi
Al segle XVII van aparèixer els primers sommeliers als restaurants, com a encarregats dels vins de la casa. Avui, aquests professionals s'han convertit en una peça clau per gaudir de l'àpat, entre d'altres funcions que exerceixen.
Al celler / Pel broc gros
Combinats amb un 'twist' al bar de barri del futur
Bareto Olímpic reivindica els bars de barri on xumaven els nostres avis i aposta per combinats espanyols populars
Al rebost / El decàleg
Llima
D'aquesta fruita n'hi ha més de deu varietats, a tot el món, però els usos gastronòmics s'assemblen força: és un condiment ideal per a tota mena de plats, dolços i salats
Al rebost / L'adreça
Quan la unió fa la força
L'antic Sindicat de Palafolls (Maresme) avui és un gran i bonic aparador dels conreus d'una cinquantena de pagesos de la Conca de la Tordera, a cavall de les demarcacions de Girona i Barcelona
Al rebost / Tria bé
La botifarra catalana
És un embotit exclusiu del nostre país, elaborat amb carn de porc, sal de cura, cansalada i espècies. Hem demanat a Yolanda Presseguer, tota una experta, que ens expliqui els secrets i les característiques per triar una bona botifarra catalana.
Al rebost / Mediateca
Llibres per assaborir
Aquest febrer, omplim la biblioteca de bona gastronomia amb llibres dedicats a la cuina italiana i a la peruana i tres volums que tenen les receptes catalanes com a protagonistes destacades
Fora de carta / Fes-me feliç
Maite Casademunt
Cinc regals gastronòmics per a la dissenyadora de moda
Fora de carta / Sopa de lletres
Menjar en la salut i en la malaltia
Des de la Fundació Alícia hem desenvolupat receptes dissenyades especialment per a persones que pateixen els efectes secundaris de la quimioteràpia o la radioteràpia, i les hem inclòs en una web amb informació pràctica per a usuaris i professionals de la salut.
- ‘Mote de queso’
- Crema de coliflor amb tòfona i cansalada
- Ou escumat, trumfos amb papada i tòfona
- Formatge Cuines del Miracle trufat
- Arròs de muntanya amb tòfona
- Fideus amb canana
- Cigrons amb bledes i costella
- Creps amb feta, espinacs i tomàquet
- Xató
- Amanida d’hivern amb botifarra d’ou
- Llobarro amb ceba
- Pollastrons al vermut
- Conill amb tàperes i olives
- Suquet de verat
- Creps de bolets amb beixamel i julivert
- Coca de sardines i verdures escalivades
- Cebiche de corball a la llima
- Magdalenes de pera
- ‘Babka’
- Pastís de Kíiv
- ‘Faworki’
- ‘Lime curd’
- Galetes de llima
- Pastís fàcil de llima
- Amanida arc de Sant Martí de kale
- Calçots en escabetx
- Mandonguilles de fajol amb cremós de bròcoli
- Crema de llenties vermelles
- Amanida de carbassa, raïm i feta
- Creps veganes amb tofu, espinacs, ceba i all
- Mojito
- Maionesa de llima