Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada cuina 127
Cuina núm. 127. Gener 2012

Hamburgueses. Descobrim a Barcelona les versions més gurmet

En aquest número

Mercat / Al cistell

Garoina

Eriçó de mar o garota

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Xiitake

L'oriental més aromàtic

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Blat tendre

Com si fos arròs o llegum

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Orelletes

Coques dolces cargolades

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Api-rave

Tubercle francès

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Cecina de vaca

L'embotit fumat de Lleó

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Pecorino

Quatre formatges en un

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Ametlla en pols

L'alternativa a la farina

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Oli d'Olesa

Del peu de Montserrat

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Orada de viver

El bon sabor d'un peix captiu

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

El Maset de Reus, l'art de cultivar la terra

La parada del Mercat Central aposta per productes frescos, de temporada, agroecològics i de qualitat

Carme Melià (text), Rafael López-Monné (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Crespianes, nous amb estrella

Ànnia Monreal (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Per a una nit màgica!

Cavalcada de Reis amb dos blancs, un rosat i dos negres

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)

Mercat / Glop a glop

Primera anyada dels vins d'alta muntanya

El Batlliu de Sort replanta la vinya al Pallars Sobirà

Josep Sucarrats (text)

Fogons / Bo i sa

Menú de gener

Carme Ruscalleda troba en els ingredients verds de la temporada l'alegria per als plats hivernals.

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Hamburgueses

Estendards durant dècades d'àpats de baix nivell marcats per la pressa, avui es vesteixen de sibarites i conquereixen els xefs de l'alta gastronomia. Visitem quatre locals gurmet de Barcelona per conèixer el plat de moda a la ciutat.

Inés Butron (text), Brad Ainsworth; Alain Guiard; Filice De Martino; Gerard Sams (receptes), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Hivern verd

Potser el Danubi encara és blau, però, no us enganyéssiu pas, l'hivern no és només gris. L'estació més freda de l'any és verda, almenys al plat. Us presentem les 'brassiques', una nissaga d'hortalisses sanes, saboroses i hivernals.

Francesc Murgadas (text), Pep Nogué (receptes), Cristina Rivarola (fotografia)

Fogons / I per postres...

Pessics de licor

Jordi Roca ens presenta unes postres de pa de pessic amb ratafia i whisky, i un 'baba' de rom. Tres plats dolços amb un toc d'alegria.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Anna Bellsolà

Forn Baluard

Pastar, enfornar i traginar sacs de farina ha estat, tradicionalment, un ofici d'homes. La modernització recent del món de la fleca ha fet aparèixer nous establiments que elaboren pa de debò arreu de Catalunya i ha facilitat la incorporació de la dona a l'obrador. Des de la Barceloneta, aquesta fornera per herència familiar està despertant vocacions panarres.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

Melmelades artesanes

Petits emprenedors recuperen i renoven una tradició dolça

Carme Parras (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

Mon Restaurant

El moment de reinventar-se

Manel Guirado (text)

Sortim / Espai dels lectors

'Foie gras': preparacions

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons.

Opinió / Petits fours

Criteri Michelin

Una guia qüestionada, però amb molts seguidors

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Sopa de porros i tòfona

Carme Ruscalleda

Raviolis d'espinacs i pernil

Carme Ruscalleda

Llenguado amb salsa juvert i carbassa

Carme Ruscalleda

Flamet cremós, gerds i pinya

Carme Ruscalleda

Hamburguesa de bou 'chilli/cheese'

Alain Guiard

Hamburguesa amb salsa teriyaki

Brad Ainsworth

Hamburguesa vegetal

Gerard Sams

Antàrtida

Filice De Martino

Trinxat de brotons i patates del bufet amb cansalada i lluceta

Pep Nogué

Coca de sègol amb verdures, botifarra i formatge de cabra

Pep Nogué

Bròcoli amb tempura

Pep Nogué

Amanida de colrave i taronja amb dàtils i vinagreta de mel

Pep Nogué

'Baba' de ratafia

Jordi Roca

Taps de Cadaqués

Jordi Roca

Pastís al whisky

Jordi Roca

Broquetes de pollastre

Montse Tàpia

Pa de tomàquet, formatge, pipes i herbes

Anna Bellsolà

Rèmol empae(a)llat

Daniel Moreno Tosas

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: