Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 24
Cuina núm. 24. Abril 2003

Llobarro: tots els secrets d'un peix saborós

En aquest número

Vermut

Espai sucre

Un cim dolç a Barcelona

Pau Arenós (text)

Vermut

El jardí de l'Edèn

En aquest garden d'Alella s'hi poden adquirir les herbes aromàtiques de qualitat per a la cuina

Cristina Serret (text)

Mercat

Tirabecs

Beines dolces i cruixents

El primer tast de primavera us l'oferirà una aromàtica crema de tirabecs o un bon suquet de rajada. També és un bon mes per guisar unes patates de la varietat Red Pontiac. Finalitzeu l'àpat amb un bescuit de gingebre i embolcalleu amb pasta fil·lo les vostres millors receptes.

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

La patata Red Pontiac

Perfecta per guisar

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Rajada

El diamant del mar

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Gingebre

Nusos nets i frescs

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Pasta fil·lo

Fina com el paper de fumar

Clàudia Pujol (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Genis del foc

Xavier Sagristà

Fogons lliures

Al capdavant del restaurant Mas Pau d'Avinyonet de Puigventós, el xef Xavier Sagristà presenta una aproximació al receptari empordanès des d'una perspectiva imaginativa i personal. Enrera queda una inoblidable i enriquidora etapa a El Bulli.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Llobarro

Trofeu al plat

Voraç llop de les onades, aquesta és una de le preses més apreciades pels pescadors: capturar-ne un bon exemplar és tot un repte, i es cotitza alt a les llotges. A la cuina, en canvi, es mostra dòcil i agraït. Caldrà aprofitar-ho: us proposem descobrir els secrets i les possibilitats culinàries d'aquest peix.

Montse Armengol (text), Òscar Rodbag (fotografia)

De temporada

Bolets de primavera

Tres delicioses receptes amb les primeres espècies de l'any

Les múrgoles, els moixernons i els bolets d'esquirol enceten, any rere any, el calendari micològic. Us donem les claus per distingir-los i per fer-ne les preparacions culinàries més adients.

Pep Palau (receptes), AJJ Estudi (fotografia)

Proposta del mes

Un país de coques

Saboroses combinacions per a un àpat informal

Aquestes fines masses de pa que accepten quasi tots els ingredients han estat lligades a la cuina popular del nostre país des de l'antiguitat. N'hi ha tantes versions com forners. Us proposem un àpat complet amb receptes per a tots els gustos.

Eliana Thibaut (text), Rosina Ramírez (fotografia), Pere Pascual (fotografia)

Celler

Vins i xocolates

Maridatges llaminers

S'acosta el temps de servir la mona i cal escollir el vi més encertat per beure amb aquest dolç, sempre acompanyat d'una figura de xocolata. Així doncs, us suggerim alguns maridatges que podem fer amb vins i xocolates de tota mena. A més, en la secció Gran Reserva us hem preparat una selecció de ginebres per als vostres còctels.

Ana García (fotografia), Guillem Vicente (text)

Gran Reserva

Ginebres

Una tria d'aquests versàtils destil·lats, base de nombrosos combinats

Bols Z.O. Genever. Tanqueray. Gordon's. Xoriguer. Giró. Raffles

Josep Lluís Maruendas (text)

Gran Reserva

Firavi aposta per la innovació

Vilafranca del Penedès prepara la 14ena edició del certamen

Món Sucre

Els bunyols es mengen sols

Els secrets de les dolces temptacions de quaresma

Com diu la dita, aquestes flonges delícies provoquen veritable fruïció. En aquest reportatge, a més dels populars bunyols de vent, us oferim la fórmula dels típics brunyols de l'Empordà i dels bunyols farcits de poma.

Jordi Butrón (text), Becky Lawton (fotografia)

Destinacions amb gust

Sant Sebastià

L'avantguarda amb tradició

Donostia reuneix gairebé tots els grans noms de la nova cuina basca, però també manté ben arrelades les fórmules més tradicionals i els costums culinaris populars. De cara a les vacances de Setmana Santa us proposem fer una escapada a aquesta capital gastronòmica.

Mikel Corcuera (text), Jorge Moreno (fotografia)

Menjar i salut

Les propietats dels iogurts bio

Encara que la publicitat sovint exagera, aquests derivats lactis de baixa acidesa tenen certament un efecte beneficiós sobre la flora intestinal.

Magda Carlas (text)

La nevera de…

Àngels Barceló

Entre dos mons

La presentadora de l'Informativo de Telecinco, Àngels Barceló, elogia tant les virtuts de la cuina madrilenya del chuletón com les de la cuina d'avantguarda catalana.

Clàudia Pujol (text)

Fogons sense fronteres

Aragó

Amb denominació d'origen

A Terol, dels productes senzills se'n fan plats suculents, i de les carns rostides, convits de festa. De tot plegat es pot gaudir al restaurant Rincón de Aragón, a Barcelona.

Montse Armengol (text)

L'art de viure

Temps de pasqua

Us proposem guarnir les mones amb ous decorats per vosaltres; una activitat molt senzilla en la qual també poden participar els menuts.

Cristina Serret (text)

Tendències

Carretons i bosses

Les persones que compren sovint al mercat saben que dependre sempre de les bosses de plàstic és molt incòmode. Per això des de fa molts anys s'utilitzen els cistells i els carretons amb rodes. A continuació us en mostrem alguns dels últims models, que no només fan més còmoda la compra, sinó que a més fan de bon mirar.

Cristina Serret (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Receptes

Crema de tirabecs amb salsa de crema agra

David Lienas

Xips d'albergínia amb mel

Xavier Sagristà

Llobarro marinat a la brasa amb fonoll

Xavier Mestres

Llobarro marinat amb oli verge d'oliva

Xavier Mestres

Llobarro rostit amb calçots i tomàquet confitat

Xavier Mestres

Llobarro amb crosta de fang i algues

Xavier Mestres

Fricandó amb moixernons

Pep Palau

Arròs amb bolets d'esquirol

Pep Palau

Múrgoles farcides

Pep Palau

Pasta de tortada

Eliana Thibaut

Coca d'albercocs i de pollastre

Eliana Thibaut

Coca de formatge i cansalada

Eliana Thibaut

Coca d'espinacs i pinyons

Eliana Thibaut

Coca de primavera

Eliana Thibaut

Bunyols de poma

Jordi Butrón

Bunyols de vent farcits de crema

Jordi Butrón

Bunyols de l'Empordà

Jordi Butrón

Rap en infusió de borratges amb xipiró i pil-pil de rap

Restaurant Akelarre

Canutillos de formatge i anxova

Bar La Vinya

Bisque de gambes

David Lienas

Blanqueta de rap

David Lienas

Llebre al romesco

David Lienas

Parfait de taronja amb fruits secs

David Lienas

Cigrons amb gambes

Ternasco amb patates pobres

Restaurant Rincón de Aragón

Risotto de foie i bolets

Jordi Ferré

Tàrtar de peix amb guacamole

Jordi Ferré

Botifarra amb llamàntol

Jordi Barba

Calamars farcits en tinta

Jordi Barba

Sopa de carbassa amb sorbet d'api

Jean-Louis Durand

Parmentier amb ceps i tòfones

Jordi Ferré

Llom de cérvol

Jean-Louis Durand

Amanida de sípia

Jean-Louis Durand

Tiramisú a la manera Chez Bernard

Jean-Louis Durand

Rèmol amb patates confitades i all cremat

Jean-Louis Durand

Tripes de bacallà i vedella

Marisol Sánchez, Vicente Illescas

Canelons de guatlla amb fetge d'ànec

Marisol Sánchez, Vicente Illescas

Pasta de full amb cérvol i fetge d'ànec amb tòfones

Marisol Sánchez, Vicente Illescas

Amanida de llamántol

Marisol Sánchez, Vicente Illescas

Filet de bou amb pastís de patata

Víctor Ruiz

Esqueixada de bacallà amb alfàbrega

Ernest Gonzalez

Bacallà esfullat a la llauna

Ernest Gonzalez

Filet de cérvol amb codonyat

Víctor Ruiz

Calamars de costa farcits

Ernest Gonzalez

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: