Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada 169
Cuina núm. 169. Gener 2015

Menú de festes! La proposta més gormanda per estrenar el 2015

En aquest número

Mercat / Al cistell

Salers

Cilindres de formatge

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Pansa de Màlaga

Gotims de moscatell d'Alexandria

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

'Aramé'

L'alga del Pacífic

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

'Faba' asturiana

La mongeta del segle XVI

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Cansalada

L'alegria de la verdura bullida

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Cardamom

Per al curri

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Vodka

Per fer passar el fred

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Un forn carregat d'història a Vilafranca

Des de 1785, el Forn de Sant Joan alimenta les temptacions dels habitants del Penedès

Ferran Caldés (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Melmelades

De l'Alt Berguedà

Ferran Caldés (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Glop a Glop

Sidra, vinagre i suc amb poma de l'Aran

Una sidreria de Les recupera els pomers de la Vall

Josep Sucarrats (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Un brindis pel 2015

Dos negres del Montsant, dos caves i un vi ecològic de l'Empordà

Fogons / bo i sa

Menú de gener

El rebost mira terra endins per trobar ingredients consistents, dels que vénen de gust per passar els dies del cor de l'hivern

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Menú de festes!

La proposta més gormanda per estrenar el 2015

Vestim la taula amb les millors tovalles, els coberts de festa i les copes més delicades. Arriben dies d'àpats màgics, plens de glamur i que demanen plats especials amb el bo i millor dels productes més gormands.

Iker Erauzkin (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia), Miriam Rapado (estilisme)

Fogons

Picades

Tots els experts asseguren que cap altra cuina del món té aquesta fórmula dins del seu patrimoni. És l'essència més atàvica del receptari català. Tot i això, sovint, passa desapercebuda. Però, si no hi fos, la trobaríem a faltar!

Josep Sucarrats (text), David Caballero (receptes), Ajj Estudi (fotografia), Jani Paasikoski (cuina)

Fogons / I per postres

'Cookies'

De xocolata, d'espècies i de vainilla. Les galetes de Jordi Farrés es poden menjar a tota hora!

Lluís Costa i Col·lectiu 21º Brix (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del Foc

Albert Ortiz

Axol

Després d'un periple que l'ha dut a formar-se en algunes de les millors cuines del món, mostra un estil de cuina propi en aquest restaurant de Cabrils, que dirigeix amb la seva germana, Xènia, sommelier i responsable de sala. Al Fòrum Gastronòmic, que va tenir lloc a Barcelona a l'octubre, va ser escollit Cuiner de l'Any, un reconeixement que el va agafar per sorpresa.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

Orelletes

Els dolços genuïns de la terra ferma

Són una filigrana ensucrada amb una forta presència a les comarques de ponent. Una herència del món àrab que ha arribat fins als nostres dies gràcies a la constància d'una tradició que passa de mares a filles. Un cop a l'any, tota la família es tanca per fer orelletes per donar i per vendre.

Jaume Barrull (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

El Racó d'en Cesc

Maridatges cervesers que mai no ens havíem imaginat

Josep Sucarrats (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Espai dels lectors

Introducció al sushi

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons

Pep Nogué

Opinió / Petits fours

Fuga a la DO Cava

En tornarem a dir 'xampany'

Salvador Garcia-Arbós

Receptes

Tall fred de conill amb fruita seca

Carme Ruscalleda

Crema de bleda, rovell d'ou i panellets de moniato

Carme Ruscalleda

Cebes farcides

Recepta adaptada de 'La cuynera catalana'

Terrina-coulant de paté amb móres

Iker Erauzkin

Ou, patata i tòfona

Iker Erauzkin

Cigrons i peix espasa

Carme Ruscalleda

Risotto de pernil cuit amb verduretes

Aromes de Cabrils

Albert Ortiz

Morro de bacallà

Xavier Matarrodona

Conill a l'estil de l'avi Jaume

Margarita Fortuny Sistero

Vieires amb cremós de patata i galeta de parmesà

Montse Verdaguer

Cua de llagosta amb cuscús de bròquil i salsa holandesa

Iker Erauzkin

Calamars farcits amb carn de perol, ceps i picada de xocolata

David Caballero

Arròs de muntanya amb picada especiada

David Caballero

Romesco de rap amb patates i carxofes

David Caballero

Peus de porc amb naps, picada dolça i picant

David Caballero

Confitura de carbassa de cabell d'àngel

Carme Ruscalleda

'Cookies' de xocolata i 'gianduia' amb taronja

Jordi Farrés

'Rolling' galetes de vainilla i cacau

Jordi Farrés

'Spices cookies', galetes d'espècies amb xocolata blanca i festucs

Jordi Farrés

Aspic de raïm, com un torró

Iker Erauzkin

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: