Més sans que mai! Idees saludables per menjar millor
Per fer boca / Gastropistes
Sí, és ràpid i saludable!
Associar menjar 'fast food' amb cuina 'healthy' ja no és una contradicció. Molts establiments opten per combinar els avantatges dels plats de consum ràpid amb el valor afegit que aporten els ingredients més saludables.
Per fer boca / Taula reservada
Un menú de punta a punta del termòmetre
Al Hetta experimentareu com canvia un mateix ingredient segons la temperatura de cocció.
Per fer boca / Genis del foc
Cihara Bombardi i Daniele Rossi: Rasoterra
Tot just acaba de fer cinc anys i aquest bistrot ja s'ha consolidat com el vegetarià amb més personalitat de Barcelona. Els dos italians que lideren el projecte són amants del bon producte i la bona taula i, per a ells, el vegetarianisme no és només una qüestió de salut o de filosofia: els àpats a casa seva també són una experiència gastronòmica.
Per fer boca
2x1
Us portem a tres grans restaurants a meitat de preu!
Per fer boca / Postal gastronòmica
El gust de la senzillesa
La cultura gastronòmica del Nepal es defineix per ser senzilla i molt especiada, pensada per menjar ràpid i omplir bé la panxa. Amb producte natural i de proximitat.
Per fer boca / Gurmet vs Foodie
Mengem bon pa?
A la cuina
Menú de maig
Obrim les finestres, sortim al carrer, passegem vora el mar, gaudim de l'aroma de les flors... L'esclat de la primavera ens endinsa en una cuina més lleugera, que posa la natura a taula amb plats variats i saludables per donar la benvinguda al bon temps.
A la cuina / El xef a casa
Un plat lleuger de carn blanca
La recepta d'aquest mes té les tres esses que més ens agraden: és saludable, senzilla i saborosa. Pep Nogué l'ha cuinat a quatre mans amb Eva Velasco, tècnica en dietètica, de Barcelona.
A la cuina
Poder asiàtic!
La cuina del sud-est asiàtic ha deixat a Occident una petjada fonamental plena de bona salut, tant en els ingredients com en les tècniques d'elaboració i cocció. Les receptes de quatre restaurants orientals establerts a Barcelona ens revelen el poder 'healthy' d'aquesta tradició.
A la cuina / Masterclass
Dumplings
Originaris de Canton (la Xina), aquestes masses farcides —dolces o salades— i cuites al vapor s'han convertit en una nova tendència de la cuina oriental. Amb formes i farciments diferents, són una mena d'aperitiu per compartir que us podeu menjar d'una sola mossegada. Un pica-pica asiàtic molt saludable!
A la cuina
Primavera silvestre
Dels cinc colors que la medicina oriental aconsella menjar, hem triat el verd —coincidint amb l'esclat de la primavera— perquè representa l'harmonia, dona tranquil·litat i inspira comunió amb la natura. Per aquest motiu, hem omplert els plats de plantes i herbes aromàtiques que, a més, ens ajuden a cuidar el fetge i a regular l'organisme i les emocions.
A la cuina
Energia vegetal
Llegums, fruita seca, llavors... L'energia vegetal triomfa! Eliminar l'aportació de proteïnes d'origen animal de la nostra alimentació és possible, des d'un punt de vista nutricional, si combinem la quantitat i la qualitat de les proteïnes vegetals de manera correcta i equilibrada en els àpats.
A la cuina / Les postres de casa
Dolços i lleugers
Sí, és clar!, les postres també poden ser saludables, i Gemma Clofent ens ho demostra amb aquesta tríada de llaminadures que no porten sucres refinats ni greixos saturats. En canvi, sí que inclouen ingredients amb grans propietats per a la salut, com el gingebre, la cúrcuma, l'espelta, la civada, l'hibisc, la fruita vermella, la xia...
Al celler / Tria de tres
Els vins naturals són aquí per quedar-s'hi
Us proposem iniciar-vos-hi amb tres propostes catalanes, monovarietals i fàcils de beure.
Al celler / Remena, nena
Sense alcohol, quan no tots els botànics són al gintònic
Xixbar és un local d'avantguarda que aposta per una cocteleria més sana i sofisticada
Al rebost / Calendari
Calendari de maig
Vermelles, grogues, taronges, rosades... les fruites no només donen color, sinó que són una font de salut indispensable que no pot faltar al cistell!
Al rebost / Decàleg
Fonoll
Una planta divina
Dolç, fresc i anisat. Poc calòric i digestiu. Per als grecs clàssics, el fonoll era un regal dels déus i formava part de la dieta dels faraons egipcis. Una planta mediterània que sembla que ara tornem a descobrir.
Al Rebost
Llaminers i saludables
Ens hem proposat lluitar contra el tòpic que els dolços no poden ser saludables. Cada vegada en tenim més mostres i aquest mes hem recorregut els carrers de Barcelona per trobar-hi una pastisseria vegana, una sense gluten i una altra especialitzada en pastissos vegans, sense gluten i biològics.
Al rebost / Tant de gust
Gelats vegans
Sandro Desii acaba d'estrenar una gamma de productes elaborats amb oli d'oliva verge extra i sense gens de llet
Al rebost / Tria bé!
Tofu vs. Seitan
Seguir una dieta vegana implica, de vegades, haver de buscar alternatives a alguns ingreidents d'ús habitual com la carn, que és una de les fonts principals de proteïnes de la dieta omnívora. Hi ha ingredients, com el tofu i el seitan, que s'han convertit en les millors alternatives.
Al rebost / L'adreça
Els queviures de la nostra vida
Vida Meva va néixer el juny del 2011, en plena crisi econòmica, amb una proposta actualitzada dels establiments de queviures de tota la vida. Per això van optar per un model centrat en la qualitat del producte, en el consum responsable i en el comerç just.