
Moniato! Molt més del que t'imagines
Tendències
Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
Genis del foc
Martín Andrés Comamala
539, Plats Forts
Aquest argentí d'arrels empordaneses, ofereix plats de cuina contundent en una barra d'estil japonès a la capital històrica de la Cerdanya. Una suma d'espais saborosa.
Per fer boca / Gastropistes
Pans i pastissos 100% d'Olot
Entre els atractius de la capital de la Garrotxa, no falten les fleques i les pastisseries del centre, algunes de centenàries i totes amb persones apassionades de la seva feina al darrere. En visitem deu que no us podeu perdre.
Per fer boca / Restaurant del mes
Plats amb noms i cognoms
Després del Bar Alegría i Casa Luz, Tomàs Abellán ha engegat Savia, a Barcelona
Per fer boca / 24 hores a...
Lanzarote
Per fer boca / Caçasabors
Kombutxa de l'Alt Camp
Cada vegada és més habitual trobar al mercat aquesta beguda fermentada a base de te. A La Valiente, n'elaboren dues: una amb te negre i te verd, i una altra amb te blanc i te wulong.
Per fer boca / Gastroquiz
Pablo Lagrange
Aquest argentí finalista del concurs S. Pellegrino Young Chef 2018 fa tres anys que viu a Barcelona, després de passar per ciutats i cuines d'arreu del món. A La Tèxtil aposta per sorprendre amb les textures i l'ús del foc.
A la cuina / Menú del mes
Novembre
Quan tot just el fred comença a instal·lar-se a casa nostra, us proposem gaudir dels dies de tardor amb un àpat saludable. Les verdures i les hortalisses –el color verd triomfa!– són protagonistes principals d'un menú format per un entrant de marisc, una crema vegetal, peix blau al forn i unes postres ben originals: fonoll amb gelat de vainilla.
A la cuina / Master class
Com fer melmelades
La melmelada es diferencia de la gelea, la confitura i la compota per la textura i la densitat. La melmelada és lleugera, brillant i no gaire densa, amb la fruita trossejada o triturada. La gelea és més viscosa; la confitura, en canvi, és més espessa, i, finalment, la compota es distingeix per ser molt més densa.
A la cuina
Moniato!
Molt més del que t'imagines
Un tubercle que no ens és gens desconegut, però que segurament no rep l’atenció que es mereix, més enllà de ser el company perfecte de les castanyes, els panellets i la ratafia durant la Castanyada. És el germà dolç de la patata i en moltes receptes podem canviar-ne un per l’altre. Nosaltres, aquest mes, volem recuperar la passió per aquest tubercle que és tan versàtil i que forma part de receptes dolces i salades, com les que us proposem en aquestes pàgines.
A la cuina / El xef a casa
Un dolç barceloní tradicional, però sense gluten
Amb el dolç amb què el Gremi de Pastissers de Barcelona va homenatjar la visita a la ciutat de l’actriu Sarah Bernhardt, Sílvia Pastor i Cot, des de Sant Vicenç de Montalt (Maresme), ha volgut retre homenatge també al seu fill Adrià, que és celíac des de fa molts anys.
A la cuina
La cuina de la Famiglia
Quan el petit Vito arriba als Estats Units procedent de la seva Itàlia natal, comença la història de la nissaga familiar més famosa del cinema: ‘El padrí’. Els Corleone són el paradigma de la família, de la tradició, de la lleialtat, però aquesta màfia fictícia també deixa marca en la cuina italoamericana. Serà un crim –i fareu enfadar la ‘mamma’!– si no us poseu immediatament a cuinar les receptes que us proposem, en les quals no falta la pasta.
A la cuina / Plaers saludables
Bolets sanadors
Sabeu que cada any, en aquesta època, teniu a l’abast uns aliments amb un gran poder terapèutic? Parlem de ceps, trompetes de la mort, rovellons, rossinyols...
A la cuina
Amb la paella, al forn!
Preparar el menjar al forn, a vegades, pot suposar un problema per la lentitud de la cocció, però tot té solució, com, per exemple, fer servir paelles de ferro colat aptes per a forn, ja que concentren la calor, couen de manera exprés i, a més, permeten un acabat daurat i cruixent. Si, a tot això, hi sumem que fem servir menys estris –les paelles es poden servir directament a taula– i que obtenim un menjar més saludable, potser ha arribat l’hora de fer un pas endavant i començar a cuinar més al forn!
A la cuina / Les postres de casa
Dolços de les Illes Balears
Platges paradisíaques, camins verds, una calma sorprenent, postes de sol de fotografia i... dolços! Sí, més enllà de les típiques ensaïmades, les Balears tenen un ampli receptari llaminer que Gemma Clofent ens vol mostrar amb tres exemples: uns pastissets amb forma de flor, unes empanades d’origen medieval i un panet dolç típic de Valldemossa (Mallorca).
Al celler / Tria de tres
Vins de finca
Tres vins sorgits d'un entorn geogràfic únic que han assolit la màxima distinció possible
Al celler / Remena, nena
Menjar i beure amb aires tropicals i llatins
Amazónica Street Food: Còctels i plats d'esperit exuberant, tot i que molt treballats, per evocar una Amazònia de somni
Al rebost / Calendari
Novembre
Halloween les ha convertit en objectes de decoració, però a nosaltres ens encanta menjar carbasses per preparar receptes variades i boníssimes!
Al rebost / Decàleg
'Kimchi'
És un plat coreà picant que es fa a partir de vegetals fermentats i salats, generalment col o rave, que s’amaneixen amb una pasta de bitxo picant, all, gingebre, sucre i salsa de peix.
Al rebost / Tant de gust
Més de mig segle de tradició artesana
Antiga Casa Magí
Al rebost
Olis singulars
Si l’oli segueix el camí del vi, d’aquí uns anys ningú no es preguntarà què conté una ampolla d’oli d’oliva verge extra (OOVE). Tindrà clar que, a més de qualitat, sabor i salut, està consumint identitat, tipicitat, personalitat i singularitat.
Al rebost / Tria bé
Mostassa antiga vs. mostassa de Dijon
Un dels condiments que més ens agraden per acompanyar tota mena de plats és la mostassa. Però no hi ha només un tipus de mostassa i, tant si us agrada més la picant com si la preferiu més aromàtica, segur que en trobareu alguna per a les vostres receptes.
Al rebost / L'adreça
Méskpa, el secret de la massa mare
Des del seu establiment de Torelló (Osona), Miquel Saborit, tercera generació de forners i guanyador de la Llesca d’Or 2021, reivindica el pa de fermentació lenta. De fet, el pa és l’estrella del local, on també ofereixen panettones i productes diversos de pastisseria.
Fora de carta / Quadern dels bojos
Bojos pel te
Competeix amb el cafè com la infusió per excel·lència i s'ha convertit en símbol de bon gust i de distinció. El te, arribat d'Àsia, té beneficis importants per a la salut i ens encanta!
Fora de carta / Fes-me feliç
Meritxell Huertas
Cinc regals gastronòmics per emocionar l'actriu barcelonina
Fora de carta / Sopa de lletres
Tradició en temps de YouTube
A la fira Degusta Llibres, de Piera, vam reflexionar al voltant de la cuina i les xarxes socials. Perquè hem passat del ‘som el que mengem’ al ‘som el que pengem a les xarxes’. I, precisament per això, ja no volem pa amb oli, sinó una torrada amb alvocat.
- Gambes amb cítrics
- Crema d’alvocat
- Gratinat de moniato, fonoll i formatge LoBlau del Tros de Sort
- Nyoquis de moniato saltats amb ceps
- Pasta alla Norma
- Albergínia farcida de verdures, tàperes i formatge gratinat
- Salmó farcit
- Moniatos farcits de botifarra blanca, poma i nous
- Peix espasa a la siciliana
- Vedella a la marsala amb xampinyons i espinacs
- Trompetes de la mort amb carbassa i confit d’ànec
- Pollastre rostit amb xampinyons
- Orada al forn amb herbes, llimona i pebres
- Fonoll amb gelat
- Pa de pessic de moniato amb castanyes garapinyades
- Sara sense gluten
- 'Cannoli'
- Crespells
- Rubiols de cabell d’àngel
- Coca de patata
- Crema de bolets amb coco i espinacs
- Melmelada de fruita