Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 113
Cuina núm. 113. Desembre 2010

Nadal. Mil idees gormandes per celebrar-lo

En aquest número

Mercat / Al cistell

Panettone

La llaminadura del Nadal italià

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Col de Brussel·les

Les boletes vegetals belgues

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Caqui

El 'tomàquet' més hivernal

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Sèsam

La llavor de l'hummus

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Fourme d'Ambert

Els grans cilindres de formatge blau

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Romesco

Més enllà dels calçots...

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Mistela

Un vi dolç tradicional

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Angula

La petita anguila

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Ocra

La tavella africana

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Una illa del tresor per als xefs ben assortits

L'extensíssima oferta d'estris de gadgets & cuina ara també es pot trobar al mercat de la Boqueria

Josep Sucarrats (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Xocolata Jolonch, artesana com abans

Carme Gasull (text), David del Val (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Propostes de festa

Un xampany, tres caves brut nature i un dolç sorprenent

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)

Mercat / Glop a glop

Ecologia i criança per a un cava del segle XXI

El celler 1 1=3 aposta per les noves tendències

Josep Sucarrats (text)

Mercat / Especial

Vins i caves

Nadal és l'època de l'any en què les taules s'omplen de menges fastuoses, elaborades amb el millor producte. Tampoc no hi falten els millors vins i caves. Per això, us donem unes idees per aconseguir els millors maridatges.

Fogons / Bo i sa

Menú de desembre

El Nadal s'ho val: permetem-nos el luxe de dur a taula els millors productes del rebost per celebrar aquestes festes

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Galets

Els cargols de l'escudella

Ens agraden grossos, ben grossos, amb farsa o sense, però sempre amb una sopa contundent. El nostre Nadal no seria Nadal sense ells. Sadollem les vostres ànsies de tradició posant-hi un punt d'originalitat!

Teresa Artigas (text), Pep Nogué (receptes), Becky Lawton (fotografia), Adrián Geralnik (cuina)

Fogons

Nadal arreu del món

Com deu ser aquesta festa sense torrons ni cava, sense sopa de galets ni un bon plat de canelons? Sense sortir de Barcelona, voltem pel món per tastar la tradició de Corea del Sud, l'Iraq, Veneçuela i Suècia.

Xavier Rosiñol (text), Mungjung Kim, Pius Alibek, José Antonio Camacaro i Nina Olsson (receptes), Jordi Garcia (fotografia), Amanda Laporte (cuina)

Fogons / I per postres...

Fruita seca

Jordi Roca ens proposa tres finals d'àpat ben energètics, amb grans protagonistes de temporada, com castanyes i avellanes.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Les Voltes de Sant Sebastià

Eduard Azuaza i Jaume Castany

Baixem fins al soterrani d'una antiga casa de poble, a Moià, per entaular-nos en un entorn càlid, que ens transporta gairebé a una època llunyana. Però els plats que tastem, en canvi, són ben propers, amb productes de la zona i de sabors ben recognoscibles. Les propostes d'Eduard Azuaza i Jaume Castany han creat adeptes que s'han convertit en clients fidels.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

El xef a casa

Un Nadal sense cuinar. Vaja, sense cuinar nosaltres, perquè aquest cop hem optat per menjar-nos les festes amb el catèring de luxe de tres establiments barcelonins de renom. Atreviu-vos a gaudir dels àpats sense feina!

Ànnia Monreal (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

Cuatro

Mitges racions amb records d'aquí i d'allà

Manel Guirado (text)

Sortim / Espai dels lectors

Salicòrnia, crua i cuita

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons

Opinió / Petits fours

Digueu-ne botifarra...o no!

Som un país avesat a discutir pel nom de les coses

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

'Dashi' de porros i carxofes amb cloïsses

Carme Ruscalleda

Lasanya clàssica de llamàntol

Carme Ruscalleda

Ànec amb taronja

Carme Ruscalleda

Torró de massapà de gerds, codonyat, ametlla i xocolata

Carme Ruscalleda

'Velouté' de capó amb galets trufats

Pep Nogué

Galets d'espelta amb escamarlans

Pep Nogué

Galets amb brandada de bacallà

Pep Nogué

Sopa de llenegues amb galets, tofu i miso

Pep Nogué

'Patjook'

Mungjung Kim

'Quzi'

Pius Alibek

'Hallacas veneçolanes'

José Antonio Camacarro

'Janssons frestelse'

Nina Olsson

Torró de xocolata i avellanes

Jordi Roca

Teules amb cremós de fruita seca

Jordi Roca

Borratxo i castanya al whisky lagavulin

Jordi Roca

Milfulls de patata amb salsa de ceps

Eduard Azuaza

Croquetes de ceps, foie i tòfona

Montse Castillo Campo

Flam de mango amb coulis de fruita vermella

Montse Tapia

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: