Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada cuina 126
Cuina núm. 126. Desembre 2011

Nadal

En aquest número

Mercat / Al cistell

Trufa de xocolata

Un obsequi nadalenc

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Especial vins & caves

Us proposem algunes idees per aconseguir els millors maridatges amb els plats de les celebracions de Nadal. És temps de brindar i us proposem que ompliu les vostres copes amb el bo i millor dels cellers de Catalunya!

Mercat / Al cistell

Col vermella

Sabor suau, textura cruixent

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Neules

Les palletes del cava

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Whisky

Del gaèlic, 'Aigua de vida'

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Vieira

El gran marisc de Galícia

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Pollastre pota blava

La raça del Prat de Llobregat

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Mascarpone

El cremós del tiramisú

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Mandarina satsuma

Matinera i sense llavors

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Rap

Un peix preuat de nom musical

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Pasta de caneló

El canó de Sant Esteve

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

El dolç i el salat es donen la mà a Tugues

La botiga lleidatana aposta per la qualitat del producte, però fuig de l'elitisme gastronòmic

Carme Melià (text), David del Val (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Fireta d'alumini

Un clàssic ben viu

Ànnia Monreal (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Quatre grans espases

I tot un referent en la gamma dels 'champagnes' francesos

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)

Mercat / Glop a glop

Un lloc per tastar més de mil gintònics

L'oferta del Xix Bar i el Gin Corner és insuperable!

Josep Sucarrats (text)

Fogons / Bo i sa

Menú de desembre

Per què ara, que són festes, no ens regalem un àpat amb alguns dels productes més luxosos del rebost?

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Postres de Nadal

Sí, d'acord. En dates entranyables i assenyalades, la cuina no ha de ser una foto fixa. Ni la pastisseria. Desterrem, doncs, l'ultraconservadorisme alimentari de les diades.

Marc Serrano (text), Lluís Estrada Canal (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Garrí

La tradició l'ha fet famós en terres de Castella, si bé també el trobem ben bo a la Plana de Vic. Us expliquem com reeixir a casa en la preparació d'aquesta carn: només us cal saber triar-la i ser pacients per coure-la.

Pepa Mañé (text), Pep Nogué (receptes), AJJ Estudi (fotografia)

Fogons / I per postres...

La Catalana

Jordi Roca s'ha proposat revolucionar 'la crème de la crème' de les nostres postres. I ho ha aconseguit, amb cremat final inclòs!

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Pere Massana

Restaurant Massana

Ha crescut entre fogons i s'estima la seva feina, que basa en la qualitat de la matèria primera, l'esforç del dia a dia i la tradició amb alguns tocs d'innovació i creativitat. L'atreviment culinari, li va suposar el reconeixement Michelin. I ara, en aquests moments difícils, l'atreviment empresarial li ha fet travessar l'Onyar i obrir un nou restaurant, el Nu, al Barri Vell de Girona.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

Compromís gurmet

Hi ha productes que no són bons només pel gust. Amaguen històries que els fan millors!

Carme Melià, Ànnia Monreal, Josep Sucarrats (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

Cal Travé

Tot fet a casa

Carme Gasull (text)

Sortim / Espai dels lectors

Fetge gras d'ànec i oca

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons.

Opinió / Petits fours

El menjar dels hospitals

La mala fama de l'alimentació sanitària

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Truita a la russa

Carme Ruscalleda

Suquet de llagosta

Carme Ruscalleda

Ànec amb créixens, panses i pinyons

Carme Ruscalleda

Braç Alaska

Carme Ruscalleda

'Stollen'

Lluís Estrada Canal

Tortell de reis

Lluís Estrada Canal

Galetes de Nadal

Lluís Estrada Canal

Torró de crema

Lluís Estrada Canal

Costellam de garrí amb almadroc

Pep Nogué

Amanida de cap de garrí amb vinagreta d'anxoves i magranes

Pep Nogué

Premsat de cuixes de garrí amb pomes Eugènia i vermut de Reus

Pep Nogué

Espatlla de garrí confitat amb salsa de taronja i escalunyes

Pep Nogué

Confitura de mandarina i escuma de crema cremada

Jordi Roca

Crema cremada de flor de taronger i taronja

Jordi Roca

Crema cremada de canyella amb fruita

Jordi Roca

Magdalenes de xocolata amb teranyina

Montse Tàpia

Terrina de carn d'olla i pilota trufada

Pere Massana

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: