
Nous Gaspatxos. Reinventem la tradició andalusa
Vermut / Mercat de juny
Llima
Un cítric aromàtic i perfumat
Vermut / Mercat de juny
Coca de Sant Joan
Els dolços de la nit més màgica
Vermut / Mercat de juny
Cap de Mort
Carn magra i tendra
Vermut / Mercat de juny
Tahina
Llavors de Sèsam
Genis del foc
Paco Pérez
Miramar
Es confessa bullinià. Una admiració vers el mestre que es veu generosament corresposta: el mateix Ferran Adrià el reconeix com a alumne avantatjat i afirma que l'enoteca -restaurant assessorat pel cuiner de Llançà- actualment és un dels millors restaurants de Barcelona. El xef, a banda, ofereix al Miramar una carta innovadora que conviu amb la tradició marinera.
De cru a cuit
EL Llenguado
Luxe apte per a tots els públics
Un peix pla senzill de preparar, però no per això menys valorat gastronòmicament. La rendibilitat de la seva carn i la facilitat d'extreure-li les espines el converteixen en una menja marina apreciada per tot tipus de consumidors. Redescobrim un producte de temporada amb tres receptes clàssiques, passades pel sedàs de l'actualitat culinària
Proposta del mes
Gaspatxo
La sopa freda que ve del sud
L'amanida líquida on regna el tomàquet. Refrescant, gustosa i versàtil. Us proposem tres variacions d'una recepta d'origen sevillà que es va fent un lloc en el receptari popular català. Degusteu-la ara que arriba la xafogor estiuenca i deixeu-vos endur pel sabor.
Celler / El celler
Caves Mont-Ferrant
En terra d''americanos'
Redescobrim la sorprenent línia de monovarietals de les Caves Mont-Ferrant de Blanes, acompanyada de l'exquisit i reconegut Berta Bouzy.
Celler / Taula de tast
Entre Dolços i Rosats
Una tria de vins catalans ideals per als mesos de bon temps
Celler / El sommelier a casa
El Factor Anyada
Aspectes que determinen l'excel.lència d'un vi
A fons
Pans de Debò
En un món global on tot s'hi val i tant comprem el pa a la fleca com a la benzinera, us presentem tres exemples d'una nova cultura del pa que cada dia guanya més adeptes. Sabeu per què? Ho hem descobert als obradors del forn Turris de Barcelona, la fleca Parés de Vilafranca del Penedès i Casamoner de Girona. Com sempre, el secret és a la massa.
Reportatge
6è Concurs de Joves Cuiners i Cambrers
Setze escoles oficials d'hostaleria d'arreu de Catalunya van participar, el 5 de maig passat, en una nova edició del certamen oraganitzat per Descobrir Cuina i el Departament d'Educació de la Generalitat. La jornada, celebrada a l'Escola Joviat de Manresa, va destacar per l'esperit de col.laboració entre els alumnes i per la tasca organitzativa excel.lent dels amfitrions, que, a més, van repetir podi.
Tastaolletes / Menjar i salut
Antioxidants dels aliments
Cada vegada se'n sap més de les seves propietats preventives i curatives, dels aliments que en contenen i dels nous antioxidants.
Tastaolletes / La cuina del congelat
Sant Joan, ben fresquet
Tastaolletes / La vevera de...
Mireia Belmonte, sirena llaminera
Es passa el dia a l'aigua, però no té manies a l'hora de menjar peix, encara que la seva passió són les llaminadures i la xocolata. Una esportista d'aigua dolça que aspira a les seves segones olimpíades.