
Olives: Els fruits més venerats de la Mediterrània
Mercat
Escarola Cabell d'Àngel
La preuada base de la xatonada
Mercat
Llenguado
Un peix de categoria
Mercat
Ratafia de Nous
Aliat de la cuina dolça i salada
Mercat
Pebrot del Piquillo
Amb segell navarrès
Genis del foc
Enric Rovira
L'univers en xocolata
Encara que duu relativament poc en el negoci, aquest artista postolímpic ha sacsejat el món de la xocolata amb rajoles d'inspiració gaudiniana, planetes de diversos sabors o mones sense arestes. Es tracta de dissenys on, a més de la pastisseria, Rovira incorpora altres disciplines, des de la geometria fins a l'art abstracte.
A fons
Catalunya Japó
Un recorregut per la gastronomia de la mà de Ko Tazawa
El japonès Ko Tazawa ha dedicat moltes hores d'investigació a trobar ponts de connexió cultural entre el Japó i Catalunya. En aquest article, molt proper a la conversa, l'autor fa una aproximació sobre el que ens uneix i el que ens separa en termes gastronòmics.
De cru a cuit
Olives
Els fruits més venerats de la Mediterrània
La història de la civilització mediterrània és indestriable del clàssic condiment de les amanides. Originària de l'Àsia Menor, es va expansionar ràpidament per tots els països d'Occident, si bé cada un li va atorgar un ús culinari diferent. A casa nostra, està molt arrelat el costum de conservar-les per poder-les consumir tot l'any.
Món Sucre
Panellets
El rei dels dolços de la tardor és aquesta llaminera bola de sucre, clara d'ou i ametlla, amb tocs innovadors, que podeu preparar fàcilment a casa amb l'ajuda dels més petits.
Celler
Castell del Mirall
Vins de finca al Penedès
El celler Ceastell del Mirall, de la DO Penedès, elabora vins i caves des del 2001. Comercialitzats amb el nom de Ferrer i Catasús, les ampolles han arribat a les taules més gurmandes del país. A més, en la secció Maridatges, us proposem combinacions de Tots Sants, perquè tasteu vins i castanyes, moniatos i panallets.
Maridatges
Vins i Tardor
Per Tots Sants, els caquis, els moniatos i les castanyes estan al seu punt òptim. Aquest mes de novembre us proposem que els tasteu amb un blanc del Priorat, amb un vi de gel del Penedès i un negre del Montsant.
Proposta del mes
Lletres a la Taula
Plats d'inspiració literària a Tarragona
Per tercer any consecutiu, diversos restauradors i escriptors del Camp de Tarragona han confeccionat conjuntament una sèrie de menús inspirats en textos literaris publicats o inèdits. Aquí us oferim un aperitiu del que seran les jornades per anar fent boca.