Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 93
Cuina núm. 93. Abril 2009

Pa de Pessic. Noves propostes amb la recepta de sempre

En aquest número

Vermut / Mercat d'abril

Tomàquet sec

Fragància natural concentrada

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat d'abril

Ruca

Un punt d'amargor verda i salvatge

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat d'abril

Blanqueta

Carn saborosa i lleugera

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Vermut / Mercat d'abril

Bacallà

El peix més salat i versàtil

Pep Nogué (text), Ana García (fotografia)

Genis del foc

Joan Baixas

Pastisseria Baixas

Enguany celebrem el cinquantenari de la fundació del seu establiment, que molts ja reconeixen com el precursor de la pastisseria creativa que avui triomfa a Catalunya. Al capdavant del negoci que va obrir el seu pare a Barcelona, en Joan i la Núria mantenen avui una oferta llaminera que combina la tradició -quins tortells!- amb la innovació -quins bombons!

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

De cru a cuit

Xai

Un festí que aplega jueus, cristians i musulmans

És un menjar de festa, de Déus i de grans herois. L'animal que se sacrifica als altars i el plat amb què se celebra la victòria. Apreciat des de temps immemorials, revivim el passat culinari de la Mediterrània cuinant tres receptes de les tres religions monoteïstes.

Núria Bàguena (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Proposta del mes

Pa de Pessic

Reinventem els pastissos més flonjos i nostàlgics del nostre receptari

Quiquiriquic, pans de pessic a Vic. És el reclam que sentien els passatgers de l'estació de la capital d'Osona de finals de segle XIX, que des d'aleshores s'ha vinculat per sempre a aquest dolç. Més enllà de la tradició, ara us proposem que l'empreu per cuinar postres originals.

Àgata Olivella, (text), Becky Lawton (fotografia), Pep Nogué (receptes)

Celler / El celler

Carles Andreu

La bona vinya de la Conca de Barberà

Des de la Conca de Barberà, el celler Carles Andreu vol mantenir la tradició familiar d'elaborar cava de qualitat, però alhora aposta per incrementar la producció de vi.

Trinitat Gilbert (text), Enrique Marco (fotografia)

Celler / Taula de tast

Maridar la Tradició

Quatre representants de DO peninsulars per a la Setmana Santa

Àngel García Petit (text)

Celler / El sommelier a casa

El Vi Surt de l'Ampolla

Més enllà del vidre: els nous envasos vinícoles

Meritxell Falgueras (text)

A fons

Detectius Gormands

Novel.les negres amb gust

Un és sicilià, l'altre grec i el tercer, marsellès. Salvo Montalvano, Costas Kharitos i Fabio Montale compartèixen mètodes heterodoxos a la feina amb un paladar sibarita a la taula i un referent comú: el barceloní Carvalho.

Jordi Cervera (text), Jordi Anglí (receptes), Jordi Garcia (fotografia)

Tastaolletes / Menjar i salut

Sense gluten

La pauta alimentària contra la celiquia, per a persones que presenten intolerància a algun tipus de cereals.

Maite Zudaire (text)

Tastaolletes / La cuina del congelat

Decorar pastissos

Tastaolletes / La nevera de...

The Chanclettes, el teatre de túrmix

The Chanclettes celebren quinze anys de túrmix-playback amb l'espectacle Gold, que ha estat tres mesos a la Sala Muntaner i que girarà pel país. Josep Maria Portavella és el cuiner del grup.

Xavier Rosiñol (text)

Receptes

Vaset de brandada de bacallà amb escuma de pebrots vermells

Alfons Casalé Turú

Bescuits Caputxino de xocolata i trufat de xocolata

Joan Baixas

Costelles de xai amb all i romaní

Icaro Escorpioni

Coca de pa de pessic amb poma i canyella

Pep Nogué

Bomba de taronja al Cointreau

Pep Nogué

Sopa de moscatell amb gelat de pa de pessic de Matafaluga

Pep Nogué

Piruletes de caramel

Jordi Roca

Gominoles de colors

Jordi Roca

Núvols ('Marshmallows')

Jordi Roca

Amanida de xampinyons amb vinagreta fosca

Carme Ruscalleda

Verat amb espàrrecs verds i patates nanes

Carme Ruscalleda

Conill amb cireres

Carme Ruscalleda

Postres de peres amb xocolata i mascarpone

Carme Ruscalleda

'Arancini'

Jordi Anglí

Llobarro amb fonoll

Jordi Anglí

Tomàquets farcits

Jordi Anglí

Truita de patates amb all i farigola

Josep Maria Portavella

Crema de coco

Pep Nogué

Xai amb pomes agredolç

Icaro Escorpioni

Xai amb enciams i espècies, lligat amb ous

Icaro Escorpioni

Tàrtar de llagostins amb recuit de drap de l'Empordà

Jordi Ribas i Christian Castillo

Morro cruixent amb patata fumada

Mariona Quadrada

Flamet de tomàquet cirera

Mariona Quadrada

Coca cruixent amb fetge d'ànec i tòfona

Jordi Ribas i Christian Castillo

Bacallà amb pebrot i tomàquet sobre patata i ou

Jordi Ribas i Christian Castillo

Lasanya de patata amb foie gras i ceba caramel·litzada

Mariona Quadrada

Coca de tomàquet i ceba amb sajolida

Mariona Quadrada

Arròs negre

Jordi Ribas i Christian Castillo

Mar i muntanya de pollastre amb escamarlans

Jordi Ribas i Christian Castillo

Fulls de rap amb 'txanguro'

Mariona Quadrada

Filet de porc ibèric amb llimona i pebre de sichuan

Mariona Quadrada

Cargols amb peus de porc i llamàntol

Jordi Ribas i Christian Castillo

Taps de Cadaqués amb xocolata i gelat de vainilla

Jordi Ribas i Christian Castillo

Granissat de vi negre amb compota de pera i aroma de clau

Mariona Quadrada

Bescuit flonjo de xocolata amb menjar blanc cremós

Mariona Quadrada

Pa amb oli i xocolata

Jordi Ribas i Christian Castillo

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: