
Receptes amb pastanaga, l'hortalissa més vistosa

Per fer boca / Gastropistes
Deu àpats modernistes
El modernisme català va anar més enllà de l’art, com a moviment politicocultural que volia transformar la societat. El seu llegat encara és molt present i nosaltres l’hem volgut trobar també al voltant de la taula i de la gastronomia.

Per fer boca / Taula reservada
Elogi de la cuina reposada
Els plats d’estil clàssic de l’Arrels, als Monjos, conviden a entaular-s’hi amb calma.

Per fer boca / Genis del Foc
Ivan Surinder / Tandoor
Si investiguem com va arribar la cuina índia a Catalunya ens trobem amb un nom: Nath Surinder. El pare de l’Ivan va començar a cuinar a Barcelona fa més de tres dècades, i l’any 2002 va obrir-hi el Tandoor. Després de la seva mort, fa vuit anys, el fill va succeir-lo amb el suport de grans xefs de la ciutat que admiraven en Nath.

Per fer boca / Postal Gastronòmica
Mestissatge amb ‘kilt’
Els sabors i les aromes escoceses combinats amb les aportacions foranes donen pas a un boom gastronòmic que arriba tant al carrer com als restaurants amb estrella.

Per fer boca / Sopa de lletres
Memòria del camp
Acceptem-ho, el futur és urbà. Però, tot i això, les ciutats no són autosuficients, necessiten el món rural per ser sostenibles, i massa vegades obliden aquest vincle, caient en un autoengany perillós.

A la cuina / Menú del mes
Menú de febrer
Francesc Murgadas ens suggereix, aquest mes, un menú molt variat, amb carn i peix, però també amb pasta i un toc de pinyons. Una proposta casolana, fàcil de preparar i amb moltes possibilitats, per adaptar-la a tots els paladars. Poseu-vos el davantal i gaudiu dels productes de temporada per crear receptes sorprenents i molt saboroses.

A la cuina / El xef a casa
Un clàssic de la cuina italiana
La recepta d’aquest mes és un plat de pasta amb cruixent d’all i el gust mariner de les escopinyes. Pep Nogué ha anat a Olesa de Montserrat, al Baix Llobregat, per cuinar amb Albert Galceran.

A la cuina
Pastanagues
L'hortalissa més vistosa és la protagonista de les receptes més sanes!

A la cuina / Masterclass
Tallem verdura
Hi ha diversos tipus de talls professionals per a les verdures, com també un llenguatge universal per identificar la mida per preparar una recepta. Així, doncs, la mida i la forma del tall marquen, en part, el sabor del vegetal. I, un consell, no talleu les verdures gaire temps abans d’elaborar el plat, per evitar la pèrdua de nutrients i l'oxidació.

A la cuina
Coreà per menjar a casa
Els coreans desitgen “que mengeu bé” perquè la bona salut comença per l’estómac. Els àpats són una experiència conjunta on cadascú agafa directament dels plats comunitaris. Malgrat que no ens ho sembli a primera vista, els 'banchan' (acompanyaments) i els plats principals formen una cuina senzilla i fàcil d’elaborar, basada en els ingredients frescos. Per iniciar-vos en aquest receptari ple de sabors i aromes, us proposem tres plats dels autors de 'Mi primer libro de cocina coreana', un manual que us descobrirà els secrets del seu rebost.

A la cuina / Plaers saludables
Brou d'ossos
A diferència del brou o l’escudella, el caldo d’ossos es cuina més hores, per aconseguir produir gelatina a partir de les articulacions.

A la cuina
Empanades
A l’Argentina es consumeixen constantment, cada dia, a les cases, a la feina, a l’aire lliure… Cada gran ciutat té receptes pròpies: les empanades que hem triat s’inspiren en la tradició de Tucumán, al nord-oest del país.

A la cuina / Les postres de casa
Made in USA
Gemma Clofent s’ha posat la gorra de beisbol per preparar-nos unes postres típiques dels Estats Units. Començant pels acolorits i típics cupcakes i acabant amb els mugcakes, uns dolços individuals fets al microones. No s’ha oblidat, tampoc, del clàssic carrot cake, un pa de pessic de pastanaga amb formatge cremós. Deliciosos!

El celler / Remena, nena
Combinats amb història al Bluesman del Palace
Miró Sour. Un còctel amb nom d’artista en un bar d’hotel que ha vist moltes coses.

Al rebost / Calendari
Febrer
Aquest mes omplim el cistell amb crucíferes, una família d’hortalisses molt saludables i que, a la cuina, són d’allò més versàtils!

Al rebost / Decàleg
Xia
Llavors poderoses
Són petites, però valentes! Els antics maies, els asteques i els inques ja consumien llavors de xia, un ingredient que avui considerem un 'superaliment' per les seves nombroses virtuts. Una aportació saludable i energètica!

Al rebost / Tant de gust
De l'hort a casa
Jaume Torras és l’ànima de Soulblim, un projecte que acosta l’horta del Baix Llobregat als consumidors.

Al rebost / Tria bé!
Sashimi vs. Cebiche
Fa una dècada, la cuina japonesa i la peruana es consideraven totalment exòtiques, a casa nostra, però avui paraules com 'sashimi', 'cebiche', 'sushi' i 'tataki' ja no ens són gens estranyes. Aquest mes, parlem de dues maneres de menjar peix cru a banda i banda de l’oceà Pacífic.

Al rebost / L'adreça
Un temple gurmet per trencar motlles
Foodlona by Miquel Antoja és el nou espai gastronòmic del barri del Canyadó de Badalona, que ofereix múltiples serveis, des de 'take-away' fins a cursos de cuina. Només fa dos mesos que es va inaugurar, però té ben clara la seva filosofia: qualitat, proximitat i frescor.

Al rebost
Llegums: el 'take-away' català
Quatre parades i botigues on podem gaudir de llegums cuits
El llegum cuit és una singularitat catalana fruit de la industrialització. Quan les dones es van incorporar a les fàbriques, a principis del segle XX, el temps que tenien per cuinar i dedicar-se a tenir cura de la casa i de la família es va reduir. Les botigues de llegums hi van posar la solució: coure’ls per estalviar temps a la mestressa. Així va néixer el menjar per emportar a la catalana, i, més de cent anys després, encara en gaudim.