
Pastissos: pessics pecaminosos
Mercat
Alles Tendres
L'aromatitzant de la cuina
Mercat
Currutacos
El guarnimen de les palmes
Mercat
Colomins
Aus tendres de gran volada
Mercat
Bull de Cap
De textura melosa
Mercat
Mongetes Azuki
Depuratives i relaxants
Genis del foc
Joan Aparicio
La marisqueria de referència de les Terres de Ponent
La fusió de productes de l'horta lleidatana amb els crustacis que els erriben de les ries gallegues és la fórmula de l'èxit d'aquest establiment de luxe dels afores de Lleida. Joan Aparicio, a la cuina, i José Ángel Rodríguez, a la salsa, venen qualitat, en un entorn de confiança, als clients del Carballeira.
De cru a cuit
Beines
Fundes tendres i energètiques
Petites i verdes, les beines de pèsols, faves i mongetes han estat un producte bàsic de l'alimentació humana des de l'inici de l'agricultura. Confoses sovint amb la verdura, és l'hora de reivindicar el seu paper saborós i saludable en la gastronomia.
Proposta del mes
Pessics Pecaminosos
Pastissos d'altura per a la Setmana Santa
La màgia d'aquests dolços està en els fonaments: el pa de pessic. La massa esponjosa feta amb farina, ous i sucre és la columna vertebral del seguit de combinacions -amb xocolata, amb nata i maduixots, i amb crema catalana- que us presentem.
Formatges
Formatge Gruyère
Les claus d'un engranatge de precisió suïssa
No només ostenta la primera posiió en el Certamen Mundial de Formatges de Madison (Wisconsin, EUA), sinó que també el nostre país, el formatge suís en general i el gruyère en particular són una opció de compra preferent. Ens introduïrem en aquesta indústria artesanal, que funciona perfectament des de l'època medieval, i que ha anat incorporant les modernes tecnologies del sector lacti.
A fons
Inversions Familiars a Llarg Termini
L'odissea vinícola de les cooperatives de Capçanes i Falset-Marçà
Gran part dels veïns de les poblacions del Priorat han esmerçat els seus estalvis en uns vins que ara comencen a compensar-los els esforços econòmics i professionals. La DO Montsant s'erigeix en capdavantera gràcies a uns propietaris humils que aposten decididament per la terra i els seus fruits.
El sommelier a casa
Com Guardar Bé un Vi
Les regles que afavorèixen l'envelliment dels vins en els habitatges actuals
Taula de tast
Cabernet Sauvignon
Una selecció de 4 vins negres elaborat samb la varietat francesa