Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 116
Cuina núm. 116. Març 2011

Per molts anys! Celebrem el desè aniversari amb vosaltres

En aquest número

Mercat / Al cistell

Rambutà

El litxi pelut de Malàisia

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Oliva negra

Maduresa sense amargor

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Pastanaga

Una hortalissa amb bon ull

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Pa de Viena

L'Àustria més esponjosa i rodona

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Bull de tonyina

Embotit de pescador

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Aigua tònica

L'amiga de la ginebra

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Coca de vidre

Infantesa dolça i feliç

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Peus de porc

Gelatina en estat pur

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Sàlvia

L'aroma picant francesa

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Vinagre de poma

Una alternativa suau i delicada

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Infusions amb el sabor i l'aroma de la natura

Les plantes aromàtiques marquen una tendència saludable a la botiga Bernau Herbes de Cervera

Carme Melià (text), David del Val (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Borregos del sant pare

Carme Gasull (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Trencant motlles...

Una tria de vins singulars, curiosos i plens de matisos

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)

Mercat / Glop a glop

Maridatge entre vins, cuina i art al Maresme

El club del cep, un negoci singular a Arenys de Mar

Josep Sucarrats (text)

Fogons / Bo i sa

Menú de març

La xef de Sant Pol de Mar saluda el tercer mes de l'any amb una poposta per rebre l'esclat de la primavera

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Faves ben comptades

A la catalana, de gitano, parades, ofegades, amb menta... El receptari 'faver' és quasi infinit, al llarg de la Mediterrània. Tastem un llegum que sedueix els paladars més selectes, que això són faves comptades i explicades.

Pepa Mañé (text), Dani Muntaner (receptes), AJJ estudi (fotografia)

Fogons

L'Índia saborosa

Més enllà del curri i del picant. Us proposem descobrir una cuina aromàtica, intensa i saborosa. Viatgem al cor d'Àsia a través de les olors i els colors més saborosos, per tastar els plats més tradicionals, però també per conèixer un país misteriós.

Enric Donate (text), Anand Singh Negi (receptes), Becky Lawton (fotografia), Adrian Geralnik (cuina)

Fogons / I per postres...

De colors

Les fruites (llima, pinya i aranja) inspiren Jordi Roca per preparar-nos tres postres amb els colors i els sabors de la primavera.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Can Fabes

Santi Santamaria i Xavier Pellicer

Quan aquest número era a punt d'entrar a Impremta ens va arribar la notícia de la mort del xef Santi Santamaria. Vam decidir mantenir aquesta entrevista, tal com ja s'havia de publicar, per retre homenatge a un dels cuiners més prestigiosos de Catalunya. Precisament, el xef va ser el primer protagonista d'aquesta secció, en una conversa que repreníem en el desè aniversari de CUINA.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

10 anys en deu paraules

De l'avantguarda a la tradició, hem escollit una desena de mots per explicar com ha canviat la cuina durant la nostra primera dècada.

Philippe Regol, Josep M. Blasi, Toni Massanés i Pere Castells, Pep Palau, Josep Sucarrats, Rosa Maria Espinosa, Meritxell Falgueras, Clàudia Bellido, Josep Àngel Guimerà, Belén Parra

Sortim / Restaurants

Occi

Redefinint la qualitat

Manel Guirado (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Espai dels lectors

Les herbes a la cuina

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons

Opinió / Petits fours

Pitrera i pectoral

Estan prou preparats, els bàrmans d'avui?

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Sopa d'all i herbes amb ou escalfat

Carme Ruscalleda

Cassola de carxofes i cargols

Carme Ruscalleda

Filet de porc ibèric, poma i pera

Carme Ruscalleda

Configura d'api, briox sec i formatge de tupí

Carme Ruscalleda

Amanida de faves, alvocat i salmó fumat

Dani Muntaner

Risotto de faves, pèsols i múrgoles

Dani Muntaner

Crema de faves amb pernil i menta

Dani Muntaner

Timbal de tirabecs i faves

Dani Muntaner

'Tandoori chicken'

Anand Singh Negi

'Punjabi samosa'

Anand Singh Negi

'Murgh byriani'

Anand Singh Negi

'Narial jhinga'

Anand Singh Negi

Esfera de mousse de llima

Jordi Roca

Pinya caramel·litzada amb salsa de iogurt

Jordi Roca

Gelea de pastanaga, aranja i rovell d'ou

Jordi Roca

Daus de bacallà arlequinat

Montse Tàpia

Verdures d'hivern amb tòfona

Santi Santamaria i Xavier Pellicer

Rossejat amb algues

Jordi Vidal Capell

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: