
Remolatxa. La superheroïna morada que ens fa embogir!

Per fer boca / Gastropistes
Sopes: penseu-vos-les totes!
Ja ho diu el refrany. Qui menja sopes... se les pensa totes!
Volem tastar les deu sopes d'arreu del món que hem seleccionat, amb els restaurants on podeu escalfar —i satisfer!— el paladar.

Per fer boca / Taula reservada
Això també és cuina catalana
Teòric Taverna Gastronòmica
El tàndem format per Oriol Casals i Teo Rubio revoluciona els mars i muntanya al Teòric.

Per fer boca / Genis del foc
Kazuko Sano
Kinoko
Anys després d'instal·lar-se a Solsona atrets pel romànic de la comarca, els Sano, una família toquiota, van obrir el Kinoko, un restaurant de cuina casolana japonesa elaborada amb productes frescos locals. Alguns d'aquests són hortalisses nipones conreades a Cal Cirera, de Lladurs. Plats i sabors exòtics amb DNI català.

Per fer boca / Postal gastronòmica
Tradició i diferència
Madrid
Amb la majoria d'edat del segle XXI, Madrid manté les tradicions gastronòmiques i s'obre als sabors i ritus culinaris d'altres cultures, que han arribat per quedar-se.

Per fer boca / Gourmet vs Foodie
Som ben porcs!
La polèmica al voltant de la carn porcina

A la cuina / Menú del mes
Menú de març
Encetem un mes que fluctua entre l'últim fred hivernal i els primers dies de calor primaveral. Per al nostre menú mensual, us proposem combinar alguns ingredients d'entretemps: des dels pèsols i el salmó més primerencs fins a la rajada, que ara viu l'esplendor de plena temporada, i l'omnipresent banana de tot l'any.

A la cuina
Remolatxa
La superheroïna morada que ens fa embogir!

A la cuina / El xef a casa
La Carmanyola Vegetariana
Marga Pradas (L'Hora del Tàper)
Des del 2009, Marga Pradas comparteix receptes i dona idees per omplir la carmanyola des del blog 'L'Hora del Tàper'. Amb Pep Nogué, ha preparat un plat per endur-se fàcil i saludable.

A la cuina
Al ritme del pop!
No té res a veure amb l'estil musical homònim, però, com les cançons de Madonna, Michael Jackson o Cyndi Lauper, aquest cefalòpode s'ha popularitzat moltíssim. Si cuineu les receptes que us proposem, de seguida entendreu per què.

A la cuina / Masterclass
Salicòrnia
Poques plantes terrestres ens aporten gust de mar com ho fa la salicòrnia. Aquesta herba de mil noms i mil usos diferents és el condiment perfecte per a tota mena de plats (no només de peix!), i fer-la servir a la cuina és molt més fàcil del que ens podem imaginar.

A la cuina
Arancini
Com si ens haguéssim entaulat amb el comissari Montalbano davant d'un dels àpats que li cuina la seva assistent Adelina, degustarem algunes varietats d'aquestes boles cruixents d'arròs típiques de Sicília. És un aperitiu saborós que es menja calent i a tota hora, i que es pot trobar farcit de carn, verdura, peix o, fins i tot, bolets. El safrà aporta el punt ataronjat a l'arrebossat.

A la cuina / Plaers saludables
Pa sí, però integral
Som un país de panarres. Tot i voler reduir els carbohidrats en la dieta per gaudir de més bona salut, el pa continua sent imprescindible.

A la cuina / Les postres de casa
Les altres cremes
No hi ha Sant Josep sense crema! Però la Gemma Clofent ha volgut fugir de les postres més nostrades amb tres variants cremoses que es mengen amb cullera i... pels ulls.

Al celler
El matrimoni vi i còmic ja té papers
La DO Catalunya edita els relats gràfics 'Vinòmics', una novel·la que inclou materials inèdits.

Al celler / Tria de tres
Els nous vins que ens arriben
Els cellers catalans no s'aturen mai i els darrers mesos han tret algunes novetats

Al celler / Remena, nena!
Linia Bar: un bar d'hotel amb còctels d'accent de Jerez
L'hotel Almanac, acabat d'obrir, té dos bars de còctels: el Linia Bar i la terrassa Azimuth

Al celler
2x1 Entourisme
Voleu participar en les activitats enoturístiques que s'ofereixen al país? Aquí teniu l'oportunitat de fer-ho, a meitat de preu, en dos cellers catalans!

Al celler
On beuen els sommeliers?
Treballen amb vins des de diferents vessants. Els tasten, els recomanen, els venen, n'escriuen i ens ensenyen a apreciar-los. En saben molt, del tema líquid, i en el seu temps d'oci sempre troben un moment per continuar aprenent-ne, descobrir noves ampolles, noves sensacions, nous maridatges. Cinc magnífics sommeliers catalanas ens revelen cinc establiments on treuen el nas, amb certa regularitat i en hores de lleure, quan volen comprar o tastar bons vins sense pressa.

Al rebost / Calendari
Març
Són el complement perfecte per a moltes receptes i aquest mes ens hem proposat descobrir quines salses no poden faltar al rebost!

Al rebost / Decàleg
Bacallà
Hi ha tres grans cuines del bacallà. La portuguesa (bacallà 'à braz'), la basca (al pil-pil) i la catalana (a la llauna).

Al rebost
Bacallaners i bacallaneres
Aquest ofici únic al món (només existeix a Catalunya) històricament ha estat practicat més per dones que per homes

Al rebost / Tant de gust
Salses per a peix
Una família de l'Escala ha convertit la recepta de la matriarca en un producte digne de les millors cuines

Al rebost / L'adreça
Bons maridatges de vins i formatges
Al bell mig de Terrassa hi ha aterrat fa només tres mesos Con 2 Quesos, una botiga de degustació de vins, formatges i embotits. Lorenzo Gris, el propietari de l'establiment, va adonar-se com de bé mariden aquests tres productes i el resultat ha estat tot un èxit.

Al rebost / Tria bé!
Enciam fulla de roure vs. enciam romà
Deu ser perquè som mediterranis; de seguida que surt una mica el sol i la temperatura puja un parell de graus, ja ens ve de gust menjar-nos una bona amanida. Aquest mes us donem un cop de mà per triar el millor enciam per a cada ocasió.

Al rebost / És fàcil!
Ous de Pasqua decorats
Ens endinsem en la tècnica del découpage: folrem la superfície dels ous amb imatges impreses en paper