Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 128
Cuina núm. 128. Febrer 2012

Sushi. T'ensenyem com fer-ne a casa

En aquest número

Mercat / Al cistell

Carxofa del Prat

La reina del Baix Llobregat

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

'Tortilla'

La base de la cuina mexicana

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Harissa

Puré especiat de pebrots

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Salmó fumat

La conservació més saborosa

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Sal d'api

El toc de gràcia del Bloody Mary

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Formatge brie

Formatge, brie

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Garnatxa

La dolça de l'Empordà

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Nou de pacaner

Texana, energètica i de closca llisa

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Mel de bruc

Fosca i dolça

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Escalopa de vedella

Un clàssic del menú infantil

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Un celler curull de formatges i embotits

La botiga-restaurant Can Recasens, al Poblenou barceloní, ofereix un tast del bo i millor d'Europa

Caterina Úbeda (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Truites de riu amb esperit salvatge

Alba Martín (text), David del Val (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Un 3x2 molt personal

Tres blancs i dos negres per a tres catalans i dos espanyols

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)

Mercat / Glop a glop

Montònega de més de 500 metres

Una proposta singular fora de denominacions

Josep Sucarrats (text)

Fogons / Bo i sa

Menú de febrer

La proposta d'aquest mes és ascendent: comencem amb plats lleugers i acabem regalant-nos unes postres sumptuoses.

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Sushi

Mossegades japoneses

Ens agrada tant, que gairebé ens l'hem fet nostre. Però el coneixem prou? Ara us n'expliquem l'origen, les varietats i, com fer-lo a casa i on menjar-ne de bo!

Marta Carnicero (text i receptes), Becky Lawton (fotografia), Adrian Geralnik (cuina), www.comerjapones.com (assessorament)

Fogons

Mar i muntanya

En altres cultures, mesclar carn i peix és una extravagància. Perquè no consumeixen carn, perquè el marisc és un luxe o perquè creuen que aquests elements no poden conviure en un mateix plat. És, simplement, una qüestió cultural.

Jesús Torné (text), Pep Nogué (receptes), Ajj Estudi (fotografia), Dani Muntaner (cuina)

Fogons / I per postres...

'Macarons'

Jordi Roca viatja gastronòmicament a la tradició francesa per regalar-nos uns dolços farcits, plens de colors i sabors.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Francesc Fortí

El racó d'en Binu

Va ser el primer xef català que va aconseguir dues estrelles Michelin amb la seva proposta de cuina netament clàssica i afrancesada. Pensa que la seva fidelitat a aquest estil li va treure el protagonisme de què gaudeixen altres xefs de tendències més avantguardistes. Ell, però, sense pèls a la llengua, es reivindica des del seu establiment de tota la vida, a Argentona.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

Les millors xefs del món

No tenen restaurant ni són portada de revistes gastronòmiques, però a molts els agradaria cuinar tan bé com elles. Aplaudides pels cuiners estrella, han començat a agrupar-se en colles i a mostrar els seu talent en públic. I el seu receptari captiva paladars a tot arreu.

Josep Sucarrats (text), Enrique Marco (fotografia), Moisès Ibarra (cuina)

Sortim / Restaurants

Casa Viart

Més cuina de mercat, impossible

Salvador Garcia-Arbós (text)

Sortim / Espai dels lectors

El rèmol i el turbot

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons

Opinió / Petits fours

L'evolució de les salses

Del classicisme francès a la subtilesa moderna

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Mandonguilles de llenguado, brou d'alls i castanyes

Carme Ruscalleda

Cols de brusel·les amb formatge de cabra

Carme Ruscalleda

Llom de cérvol amb nap, codonyat i poma

Carme Ruscalleda

Pastís de cacau i dàtils amb salsa de crema de cava

Carme Ruscalleda

'Nigirizushi' de tonyina

Marta Carnicero

'California roll'

Marta Carnicero

'Temakizushi'

Marta Carnicero

'Oshizushi' de verat

Marta Carnicero

Calamars farcits de porc senglar

Pep Nogué

Pollastre amb peus de porc i escamarlans

Pep Nogué

Cargols amb cabra de mar

Pep Nogué

Arròs de botifarra negra i garotes

Pep Nogué

'Macarons' de cacau i crema de xocolata

Jordi Roca

'Macarons' de fruita de la passió

Jordi Roca

'Macarons' en flor

Jordi Roca

Pous d'albergínies

Montse Tàpia

Ostres al xampany

Francesc Fortí

Fesols i arengada

Piano del Bages farcit

Pollastre amb salsifís

Lasanya de confit d'ànec

Trini Roigé i Mañé

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: