
Tot truites
Vermut
Hisop
Cura de rejoveniment a Barcelona
Vermut
Un oli de premi
La cooperativa Agrícola de Montbrió del Campo elabora un oli que ha estat premiat en prestigiosos certamens
Mercat
Remolatxa
Aquest mes omplim de color la cuina amb la saludable remolatxa i la dolça magrana. El sabor intens ens el donen un peix, el congre, i la carn de caça, en aquesta ocasió la del porc senglar. I per acabar amb unes notes suaus, res millor que el formatge Villalon.
Mercat
El congre
La serp de mar
Mercat
El villalón
Baix en materia grasa
Mercat
El porc senglar
Una carn ideal per a estofats
Mercat
La magrana
Una dolça temptació
Genis del foc
Jordi Parramon
Sense concessions
El restaurant que aquest manlleuenc té al cor de la ciutat de Vic és conegut fins i tot al Japó. Jordi Parramon hi fa una cuina de molta qualitat que se sustenta en la seva visió particular del món i de la vida.
De cru a cuit
Castanyes
De l'arbre al foc
És temps de castanyes. Avui dia, aquest fruit manté una presència testimonial als fogons tradicionals, i ha traspassat el llindar de la gastronomia fent paper de comparsa en plats salats i de protagonista a la cuina dolça.
Proposta del mes
Tot truites
Ous i olis en màgica harmonia
Aquesta deliciosa menja de base senzilla admet tota mena d'ingredients. Tot seguit us proposem renovar el vostre receptari tradicional amb sis receptes originals i saboroses.
Celler
Moscatells
Un tast de dolçor
Amb el raïm moscatell s'elaboren temptadors vins dolços, ideals per a les largues sobretaules de tardor. En aquest reportatge descobrireu la seva història, els maridatges més sorprenents i la millor selecció de la sommelier Rosa M. Vila. I, en la secció Gran Reserva, us suggerim una tria de Roms.
Gran Reserva
Roms
Una tria d'aquest aiguardent d'origen antillà elaborat amb canya de sucre.
Gran Reserva
Per Sant Martí, el most es torna vi
L'arribada del vi novell dóna el tret de sortida al primer tast de la verema d'enguany
Destinacions amb gust
Girona
Capital gastronòmica
Deixar escolar el temps en qualsevol racó de Girona és un plaer per als sentits. I encara més en els darrers anys, en què la cuina, igual que la ciutat mateixa, està experimentant un plàcid renaixement.
Menjar i salut
Enganxats al cafè
Una bona part de la població que pren cafè ho fa per plaer. Però aquesta beguda també pot donar lloc a problemes cardiovasculars i d'estómac. Per això, el millor és racionalitzar-ne el consum.
La nevera de
Maruja Torres
Més gormanda que gurmet
La intrèpida trajectòria professional de la periodista i escriptora barcelonina li ha premès viure surrealistes escenes gastronòmiques -com cuinar enmig dels bombardejos- i apreciar els sabors d'un gran nombre de ciutats.
L'art de viure
Bufets i àpats informals
Quan es fa un bufet, hi ha més feina de preparació que en un àpat tradicional, però és més còmode perquè es pot convidar més gent. A més, els amfitrions no s'han d'ocupar de servir perquè cada comensal agafa el que vol.
Catalunya plat a plat
Fruits secs als fogons
El receptari del Baix Camp
Des de la prehistòria, el conreu d'avellanes ha estat molt lligat al Baix Camp. Aquest fruit sec, juntament amb les ametlles, marquen la cuina d'aquesta comarca.
Tendències
Minut a minut
Si la cuina és pura ciència, barreja de química i matemàtica, els temporitzadors -rellotges amb alarma per mesurar els temps de cocció- són tan imprescindibles com els mateixos ingredients. Resistents i amb tota mena de formes, se'ls exigeix que siguin, sobretot, precisos.