Txuletón. Els secrets de la bona carn
Per fer boca / Gastropistes
Tocats del bolet
Deu llocs on delectar-vos amb el gust i les aromes dels fruits del bosc més saborosos
Som terra de bolets i de boletaires, però potser a vosaltres us agrada més menjar-ne que collir-ne? Si és així, aquí trobareu les millors propostes d'arreu del país per saciar les vostres ganes de menjar bolets.
Per fer boca / Taula reservada
No complicar-se la vida, a la cuina, no és tan fàcil
El xef Borja Sánchez trasllada al seu poble, Esparreguera, l'estil de l'antic Àtica, de Sants
Per fer boca / Postal gastronòmica
Capital de l''Asado'
Un viatge gastronòmic a Buenos Aires
La carn és omnipresent en la gastronomia argentina, influenciada també per espanyols i italians. A Buenos Aires, continua regnant, malgrat les propostes més 'cool'.
Per fer boca / Genis del Foc
David Andrés
Somiatruites
Un àpat a l'Àbac el va portar de jugar amb la selecció d'hoquei als fogons d'aquest restaurant. Va començar rentant-hi plats i avui n'és el cap de cuina. Alhora, té un peu al bistronòmic que va obrir a la seva ciutat, Igualada. Aquest mes, l'esperen al concurs Millor Xef Jove del Món, a Milà, on representarà l'Estat per segona vegada.
Per fer boca / Gourmet vs Foodie
Salut gurmet?
Els restaurants d'alta cuina i la gastronomia saludable
A la cuina
Menú d'octubre
Xampinyó, pinya, musclo, tomàquet
Cuinar per al dia a dia no és avorrit! Amb ingredients que podeu trobar el supermercat, us proposem un menú fàcil, sa i de temporada que serà tan divertit per a qui el cuina com per a qui el menja. Apreneu a cuinar d'una altra manera productes que sempre teniu al rebost!
A la cuina / El xef a casa
Un llom a la francesa
Pep Nogué visita Carles Ginès, de Girona, un aficionat de la cuina i autor del llibre 'El que es menjava a casa'. A quatre mans, cuinen un llom de dos colors amb salsa i prunes.
A la cuina
Txuletón
El secret de la bona carn
Alguns la mengen crua; d'altres, la prefereixen poc feta; uns quants la couen al punt, i, fins i tot, hi ha qui la prefereix molt cuita. Sigueu del grup que sigueu, benvinguts al paradís de la carn bovina!
A la cuina / Masterclass
Infusions
Traslladar el gust, l'aroma o el color d'un producte a un líquid. Aquesta és la base de les infusions, que ens poden ser molt útils a la cuina per perfumar brou i per coure a baixa temperatura o al vapor. Propostes creatives que podem fer en fred i en calent i amb més productes dels que ens imaginem!
A la cuina
Salses catalanes
Fórmules medievals per acompanyar receptes d'avui dia
No només volem sucar-hi pa, també les volem posar a l'olla. Més enllà de l'allioli i el romesco, els nostres avantpassats en coneixien i n'elaboraven centenars. Per què no les redescobrim avui?
A la cuina
Bols vegans
Un sol àpat pot cabre dins d'un sol recipient i ser sa, deliciós i nutritiu!
El menjar dels monjos als temples budistes de la Xina i el Japó està repartit en tres bols de fusta lacada. El més gran es considera un símbol de saviesa. Actualment, els bols vegans són tendència i permeten reunir un àpat complet en un sol recipient.
A la cuina / Plaers Saludables
Sal marina
Trucs per aplicar-la saludablement
A la cuina / Dolç i sa
Grans clàssics
Arròs amb llet, flam i tiramisú. Tot i que el dolç del nord d'Itàlia és relativament jove, totes tres són propostes mediterrànies, tradicionals i clàssiques que, aquest mes, Jordi Bordas ha volgut adaptar als gustos i les necessitats més actuals.
Al celler / Tria de tres
Per beure amb bastonets!
El sushi ja és un clàssic dels sopars d'amics. Us proposem tres vins per acompanyar-lo.
Al celler / Remena Nena
Negroni: un còctel per celebrar la 'Dolce Vita'
Vermut negre, ginebra i Campari, a parts iguals, per gaudir d'aperitius gairebé infinits
Al rebost / Calendari
Octubre
Agafeu el cistell i el ganivet, calceu-vos les botes i sortiu a caçar bolets amb nosaltres!
Al rebost / Decàleg
Blaus
El florit saborós
És el formatge dels més formatgers! D'aroma penetrant i un gust intens i picant, els blaus no ademten mitges tintes: o et tornen boig o no els pots ni veure. Ho confessem, a nosaltres ens fan embogir.
Al rebost / Tant de Gust
Peix de custòdia
Submón promou el consum responsable de peix de proximitat amb la pesca artesana a la zona dels Canyons del Maresme
Al rebost / Tria bé!
Salmó vs. Truita
Al rebost / L'adreça
Olla barrejada de nens i gastronomia
De recpetes, aromes i sabors n'és ben plena, però també de contes i altres aventures. La llibreria Pebre Negre, al barri barceloní del Clot, és la primera especialitzada en gastronomia, una branca que combina, alhora, amb la literatura infantil i juvenil.