Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 38
Cuina núm. 38. Juliol 2004

Verdures mini

En aquest número

Mercat

Figa de Moro

De Mèxic a la Mediterrània

Pep Nogué (text)

Mercat

Petxina Lluent d'Arenys de Mar

Polides i brillants

Pep Nogué (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Pollastró

De raça semilleugera

Pep Nogué (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Capellà

Excel.lent per fer fregit

Pep Nogué (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Mercat

Tòfona d'Estiu

Records d'avellana torrada

Pep Nogué (text), Xabier Mendiola (fotografia)

Genis del foc

Josep Maria Boix

Una cuina que ratlla la perfecció

Sota la meticulosa direcció del matrimoni format per Loles Vidal i Josep Maria Boix, la Torre del Remei és una institució a la Cerdanya. No només per la cuina de muntanya -sense defectes i fonamentada sobre els gustos tradicionals- que serveixen, sinó també per l'acollidor hostalatge i la imapagable tranquil.litat de l'entorn.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Proposta del mes

Les Serps del Mar

Delícies monstruoses al plat

Tot i la seva aparença mes aviat ferotge, aquests peixos allargassats que neden recargolant-se són una bona tempstació per a les cassoles de pescadors. Les receptes del cuiner Joan Pedrell en ressalten les virtuts de la seva carn.

Cristina Serret (text), Òscar Rodbag (fotografia)

De cru a cuit

Les Verdures Mini

Un tast de l'hort del país de Lil.liput

En els darrers anys s'ha consolidat en els nostres horts el cultiu d'unes verdures de mida més petita del normal. Són les anomenades verdures baby, resultat de cultius tradicionals que pretenen trobar un producte diferenciat amb un sabor autèntic. La seva estètica, minimal, està triomfant en la cuina actual.

David Lienas (text), Jordi García (fotografia), Blickpunkte (fotografia)

Món Sucre

Mousses

Estructures flonges i saboroses

Més que una bona tècnica pastissera, aquestes clàssiques elaboracions requereixen, sobretot, delicadesa. Us proposem tres variants molt llamineres i fàcils de fer a casa.

Jordi Butrón (text), Becky Lawton (fotografia)

Celler

Mas Foraster

Els vins negres de Montbanc criats de família

El celler Mas Foraster, de la Conca de Barberà, fa vins negres des del 1998. En poc temps, ha aconseguit portar el seu nom a les taules de més prestigi. I tot això elaborant vins amb dues varietats de raïms, l'ull de llebre i el cabernet sauvignon. A més, en la secció maridatges us proposem tres combinacions suculents de vins amb marisc.

Ricard Rafecas (text), Enrique Marco (fotografia)

Maridatges

Vins i Marisc

Coincidint amb l'estiu, hem considerat oportú suggerir-vos tres combinacions de vi i marisc, refrescants i lleugeres, que augmenten el gust i aroma de mar.Perfecte per prendre amb la remor d'ones de fons i una bona companyia.

Joan Soler (text), Ana García (fotografia)

A fons

Gelats

El naixement d'un plaer fred

Des que els romans feien servir gel del Alps per refrescar les seves begudes fins a la producció en massa dels gelats, la fórmula d'aquest caprici fred va ser un dels secrets burgesos més ben guardats. Els gelaters italians, però, el van acabar revelant.

Clàudia Pujol (text), Jorge Moreno (fotografia)

Receptes

Coca Cruixent de Brandada amb Poma Caramel.litzada

Maria Dolors Serra

Crema Freda d'Ametlles i Alls amb granissat de Figues de Moro

Pep Nogué

Crema Freda de Cintes

Joan Pedrell

"Del Caldo"

Joan Pedrell

Sabre a la Calera

Joan Pedrell

Mini Fondue de Verduretes amb 2 Salses

David Lienas

Minimacarrons Farcits de Verduretes amb Pit de Pularda

David Lienas

Lasanya de Rap amb Puré de Carbassó Groc

David Lienas

Filet de Vedella Blanca amb Verduretes

David Lienas

Mousse de Taronja i Flor de Taronger

Jordi Butrón

Mousse de Xocolata amarga i Cafè

Jordi Butrón

Mousse de Llimona i Menta

Jordi Butrón

Sopa Freda, Pa amb Tomàquet i Gambes

Carme Ruscalleda

Hamburguesa de Bonítol amb Quetxup

Carme Ruscalleda

Rostit de Tres Carns, amb Albergínies

Carme Ruscalleda

Gelat Cremós de Maduixots, Amanaida de Fruita i Sagetes de Pinyons

Carme Ruscalleda

Caragols Bovers a la Llauna

Antoni Bassas

Galtes de porc ibèric amb espàrrecs bladers

Lola Salvador

Estofat de fruita vermella amb brioix

Lola Salvador

Potatge de llamàntol amb cigrons

Diego Campos

Amanida de bacallà amb llagostins

Diego Campos

Arrossejat d'escamarlans

Diego Campos

Llobarro sobre coca de recapte amb verduretes i escamarlans

Diego Campos

Fideus amb llamàntol, closïsses i gambes

Diego Campos

Rap rostit amb puré de pèsols i alls tendres

Nandu Jubany

Pit d'ànec sobre trinxat

Nandu Jubany

Tàrtar de peix d'escata amb caviar d'arengada

Nandu Jubany

Terrina de pop i porc

Nandu Jubany

Arròs cremós de bolets i espàrrecs verds

Nandu Jubany

Peperonata

Joan Batet

Broqueta de rap amb llagostins

Andrés Herreros

Lasanya de primavera

Joan Batet

Gall del Penedès amb vinagre Parellada

Andrés Herreros

Últims números publicats

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: