Comença el Carnaval i, com no podia ser d’una altra manera, té lloc el Dijous Llarder, una de les darreres oportunitats per gaudir del porc abans de les restriccions que imposa la Quaresma. A Vic, entre les 8.30 i les 16 h, la Plaça Major es convertirà en un espai per degustar entrepans de diferents productes derivats del porc: botifarra, botifarra negra, candalada, porc rostit, i com a novetat aquest any se servirà entrepà de Caneló. El porc rostit que s'oferirà serà el dels dos porcs que es rostiran al centre de la plaça durant tot el dia, i que s'hauran començat a coure la nit anterior.
Al vespre del mateix dia 27, tindrà lloc al teatre de l'Orfeó el sopar de celebració dels 15 anys d'Osona Cuina, el grup de cuiners de la comarca d'Osona. Es tractarà d'un sopar on cada xef prepararà i presentarà la seva tapa, i els beneficis del qual es destinaran a la nova unitat d'oncologia de l'Hospital General de Vic, promoguda per l'entitat Osona Contra el Càncer.