Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

XXXV Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

A Santa Coloma de Farners estan d’aniversari. La seva popular Festa de la Ratafia fa 35 anys aquest novembre, i ho celebren amb l’edició d’un llibre de la il·lustradora Pilarín Bayés que en parla: 'La petita festa de la ratafia', que es presentarà la tarda del divendres 11. Després del sopar popular i de l’entrega de premis a les millors ratafies, actuarà el ratafiari d’honor, Toni Albà. També es projectarà un vídeo d’homenatge i s’inaugurarà una exposició commemorativa dels ratafiaires més coneguts, com Francesc Rusquella, qui va deixar la recepta de ratafia més antiga que es coneix a Catalunya i de qui se celebren els 150 anys de la mort.

Un taller per elaborar-la
Durant tot el dissabte hi haurà activitats com ara demostracions de cuina amb ratafia, una ruta guiada per Santa Coloma de Farners, una xerrada de fra Valentí de Manresa i un taller de ratafia. En aquest taller matinal us parlaran de quines herbes són les millors per fer aquesta beguda, quines propietats tenen i tots els detalls del procés d’elaboració. També us explicaran la vinculació de la vila amb la ratafia.

No podreu marxar d’aquesta fira sense tastar alguns dels millors licors d’herbes del país. A l’espai Ratafiàrium hi haurà parades de menjar i beure, i un espai remeier en el qual veureu com s’elaboren remeis naturals amb herbes i plantes medicinals. Al nucli antic de Santa Coloma de Farners també hi trobareu una fira de productes d’artesania i potser us creuareu amb els gegants de la vila i, de nit, amb el correfoc. Diumenge, a les 10.30 h, podreu assistir a l’espectacle de ciència de Dani Jiménez, a una xerrada del meteoròleg Francesc Mauri i a una conferència del xef i gastrònom Pep Nogué. Els màxims experts en licors i aiguardents es trobaran al Congrés de Ratafia.

MÉS INFORMACIÓ

Web de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners | 972 84 08 08

Santa Coloma de Farners (Selva)

972 84 08 08

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 288

DOLÇA PRIMAVERA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Jaime Bes i Claudia Gozzi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: