Us donem consells per treure'n el màxim partit.
- Trieu les bledes amb les fulles fermes, arrugades i de color verd sense taques ni forats. Si són petites, millor, perquè tindran un sabor més dolç i menys amarg.
- Aprofiteu la temporada de bledes entre els mesos de setembre i maig i gaudiu del màxim sabor d'aquesta verdura.
- Cuineu les bledes el mateix o pocs dies després de comprar-les. Tenen una vida molt curta i aguanten com a màxim quatre dies a la nevera.
- Si preferiu congelar-les, renteu les bledes prèviament i bulliu-les durant tres minuts. Més tard, deixeu-les refredar i guardeu-les en bosses per congelar fins a un any.
- Cuineu a banda el caluix i les fulles de les bledes. Tenen diferents punts de cocció i les fulles en tenen prou amb 15 minuts; el tronc, en canvi, necessita 35 minuts.
- Coleu i assequeu les bledes una vegada cuinades, ja que deixen anar molta aigua.