Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 plats amb espinacs

10 receptes amb aquesta hortalissa lleugera, versàtil i deliciosa

CUINA.CAT

07/11/2019

Sabem que és un lloc comú, però és gairebé inevitable no parlar dels espinacs sense citar Popeye, aquell mariner que en tenia prou amb una dosi per ser invencible. L'efecte, només comparable al de la poció màgica de l'Astèrix, es devia, presumptament, a l'altíssim contingut en ferro dels espinacs. Però això només era un mite, ja que ni les vinyetes de Popeye feien referència explícita al ferro ni els espinacs en tenen gaire si els comparem amb altres hortalisses. Això sí, són una font molt destacada de vitamina C (sempre que no estiguin massa cuits), de vitamina A i de fibra. Són un aliment molt saludable i amb moltes aplicacions gastronòmiques. Les provem?

Turbot amb espinacs a la catalana

Turbot amb espinacs a la catalana Becky Lawton

Turbot amb espinacs a la catalana

El turbot és un peix pla, molt semblant al rom, de carn ferma i gustosa. Potser no és l'opció més favorable per a les vostres butxaques, però a canvi us aportarà una experiència gastronòmica memorable i unes qualitats nutricionals molt a tenir en compte. I és que és un aliment ric en vitamines hidrosolubles i en minerals com el magnesi i el fòsfor.

Llegiu la recepta completa

Creps d’espinacs, panses i pinyons

Creps d’espinacs, panses i pinyons

Creps d’espinacs, panses i pinyons

Les creps es poden acompanyar amb tota mena d'ingredients: siguin dolços o salats, el resultat acostuma a ser boníssim. En aquesta recepta, us proposem farcir-les amb uns espinacs fets a la manera catalana, amb panses i pinyons. Aquí, contravenint la recepta més dogmàticament tradicional, hi afegim una mica de crema de llet que hi aportarà un toc cremós.

Llegiu la recepta completa

Saltat d'espinacs

Saltat d'espinacs Becky Lawton

Saltat d'espinacs

Aquesta recepta és 100% vegana, saludable, lleugera i, a més, admet cert marge per a la improvisació. La cúrcuma, les cinc espècies xineses (una per cada sabor), el romaní i els cardamoms li atorguen un sabor molt aromàtic. També hi posem quinoa, una font molt notable de proteïnes d'alt valor biològic que hauria de ser indispensable en qualsevol dieta vegetariana.

Llegiu la recepta completa

Braç d'espinacs, salmó i formatge

Braç d'espinacs, salmó i formatge

Braç d'espinacs, salmó i formatge

Per elaborar aquest plat tan nutritiu us caldran pocs ingredients: espinacs, nata líquida, crema de formatge, ous i salmó fumat. Segurament el punt més complex de l'elaboració serà el muntatge, tot i que tampoc hi hauríeu de tenir gaires problemes. Heu de disposar-ho tot sobre paper film, enrotllar-ho i deixar-ho dues hores a la nevera.

Llegiu la recepta completa

Crestes de formatge, mató i espinacs

Crestes de formatge, mató i espinacs

Crestes de formatge, mató i espinacs

Una vegada més queda demostrat que els espinacs i els productes làctics formen una combinació molt interessant. Més amunt us proposàvem una recepta de creps; fèiem la massa amb farina, llet i ou. En aquest cas, també utilitzarem farina i ou, però, en comptes de llet, hi posarem mantega. El resultat serà menys esponjós i més consistent.

Llegiu la recepta completa

Sopa de moniato i espinacs

Sopa de moniato i espinacs

Sopa de moniato i espinacs

Una recepta que ens evoca la tardor. El moniato, com ja deveu saber, és un tubercle més dolç que la patata (en alguns idiomes se l'anomena 'patata dolça') que ajuda a depurar el fetge i millora la salut de la pell i la vista. Per completar la sopa, també hi posem ceba, un tros de pebrot i una branca d'api, que sempre aporta als plats un sabor molt singular.

Llegiu la recepta completa

Perdiu en escabetx suau, ceps i espinacs

Perdiu en escabetx suau, ceps i espinacs

Perdiu en escabetx suau, ceps i espinacs

És probable que la millor manera d'elaborar la perdiu sigui en escabetx, per al qual farem servir cebes, pastanagues, porros, alls, herbes aromàtiques i vinagre. A l'hora de comprar les perdius, cal tenir en compte que els exemplars de caça tenen menys greix que els exemplars de granja, que acostumen a presentar una carn més tendra.

Llegiu la recepta completa

Canelons d'espinacs

Canelons d'espinacs

Canelons d'espinacs

Vet aquí uns canelons que tenen la particularitat de no estar fets amb pasta. A l'hora de construir-los, seria convenient que disposéssiu d'un aparell manual per fer sushi. Els acompanyem amb tomàquets secs i ceba caramel·litzada, marinada amb salsa de soja i atzavara, que és un edulcorant.

Llegiu la recepta completa

Chipirones salteados con pasta fresca y espinacas baby

Chipirones salteados con pasta fresca y espinacas baby

Calamarsons saltats amb pasta fresca i espinacs tendres

Aquest plat té una mica de tot: calamarsons, que tenen un alt contingut de iode; pasta fresca, rica en hidrats de carboni, i espinacs, les virtuts dels quals ja hem presentat al text introductori d'aquest receptari. La cansalada de porc ibèric hi aportarà un toc de muntanya molt atractiu.

Llegiu la recepta completa

Rosbif d'ànec

Rosbif d'ànec

Rosbif d'ànec, espinacs, soja i citronel·la

Per fer aquest rosbif, necessitarem dos magrets d'ànec, uns filets de carn magra que tallem del pit de l'animal encebat. Fem la salsa a partir d'un brou fosc, elaborat amb ossos d'ànec, vi ranci, vi negre i bresa (pastanaga, porros, ceba, api...). La citronel·la servirà per refrescar aquest plat tan contundent.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: