Preparació
- Talleu les mongetes tendres a rombes. Per fer-ho, simplement les heu de tallar al biaix. Si no ho veieu clar, millor que aquest pas el faci un adult.
- Traieu el fil lateral dels tirabecs: trenqueu-los pel peduncle, estireu i el fil sortirà amb el peduncle.
- Demaneu ajuda a un adult per posar aigua a bullir en una olla. Escaldeu-hi les mongetes tendres, 2 min. Refresqueu-les immediatament perquè no perdin el color verd.
- Escaldeu els tirabecs 3 min i refresqueu-los.
- Aprofiteu l’aigua i bulliu-hi les patates violeta, ben netes i sense pelar, uns 10 min o fins que, en punxar-les, no ofereixen resistència. També les heu de refrescar de seguida perquè no perdin color.
- Amb l’ajut d’un adult, tritureu-les, tallades i sense pelar, amb 100 ml de l’aigua de la cocció i la mantega fosa. Salpebreu-ho. Ha de quedar un puré fi. Si no us queda així, afegiu-hi una mica més d’aigua. Reserveu-ho.
- Talleu el rap a dauets no gaire grossos. Talleu el bacó per la meitat.
- Emboliqueu cada dau de rap amb un tros de bacó.
- Punxeu a les broquetes: un tros de rap, una mongeta tendra, un tirabec, un tros de rap, una mongeta, un tirabec... Així, fins arribar a tres o quatre trossos de rap per broqueta.
- En una paella gran, on càpiguen les broquetes senceres, poseu un raig d’oli a foc mitjà. Coeu-hi les broquetes, un parell de minuts per cada costat, fins que estiguin ben fetes.
- Serviu les broquetes acompanyades de la salsa de patates violeta.
El consell
Si no trobeu tirabecs, podeu substituir-los per mongeta tendra.
Per ser encara més pràctics, podeu coure les mongetes tendres al microones. Un cop tallades, coeu-les 1 min a màxima potència, tapades.