Preparació
- Per a l'arròs: en una cassola amb un raig d’oli, sofregiu la picada vegetal.
- Afegiu-hi l’aigua bullent i l’arròs, salpebreu-ho i deixeu-ho coure 5 min a foc potent i 8 min a foc lent.
- Aparteu la cassola del foc, afegiu-hi les algues picades, remeneu-ho amb cura i deixeu-ho reposar 2 min.
- Per a la beixamel: en un pot escalfeu la mantega fins a desfer-la, incorporeu-hi la farina i a foc lent feu-la coure, que faci butllofes 30 s.
- Aparteu el pot del foc, afegiu-hi la llet i la nata calentes, salpebreu-ho i mescleu-ho amb un batedor de varetes. Poseu-ho a coure al foc. Remeneu-ho fins que comenci a bullir, i mantingueu-ho 30 s.
- Aparteu-ho del foc i afegiu-hi el formatge i l’arròs, treballeu-ho en calent i aboqueu-ho en una safata perquè qualli la massa de croquetes.
- Quan sigui freda, feu les croquetes, passeu-les per farina, per ou batut i per panko. Fregiu-les en oli abundant.