Preparació
Preparació
- Espinyoleu les cireres. Si no teniu un estri especial per fer-ho o no us atreviu a espinyolar-les amb el ganivet, demaneu ajuda a un adult.
- Un cop espinyolades, poseu-les en un vas de batedora, amb els tomàquets i l’aigua.
- Tritureu-ho tot bé, mentre hi aneu posant oli d’oliva. Heu d’abocar l’oli molt a poc a poc, perquè es vagi emulsionant. Si cal, demaneu ajuda a un adult perquè faci anar el túrmix o perquè vagi afegint oli a la barreja. Poseu-hi també una mica de sal.
- Talleu les llesques de pa a daus. Demaneu ajuda a un adult per torrar els dauets al forn o per passar-los per una paella.
- Ja només us queda servir el gaspatxo, acompanyat del pa torrat.
El consell
Hi ha un estri especial, molt fàcil de fer servir, que va la mar de bé per espinyolar les cireres. Si a casa us agrada molt aquesta fruita, val la pena comprar-ne un. Us facilitarà molt la feina a l’hora de preparar receptes amb cireres. I, als més petits, els ajudarà a menjar cireres sense por d’ennuegar-se.