Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Marqueu un tac de tonyina a la planxa i talleu-la a rodanxes de forma que quedi torrada per fora i poc feta per dins.
  2. Acompanyeu-la amb una base de tomàquet pelat i tallat petit.
  3. Per a la salsa: barregeu la mel, la llima, l’oli de cacauet i la xantana, i bateu-ho fins que quedi ben lligat.
  4. Per donar-hi un toc de picant hi podeu posar uns cacauets arrebossats amb pols de wasabi.

Notes

  • La mel d'acàcia és més suau i més blanca que els altres tipus de mel. Costa molt que granuli i és molt agradable per combinar.
  • La xantana és un gelificant natural que procedeix del sucre del blat de moro. La gràcia d'aquest gelificant és que no cal calor per espessir, es pot fer en fred i gelifica tot allò que toca. O sigui, que si volem fer una "maionesa" per a intolerants a l'ou i a la lactosa, doncs només amb una mica de xantana batuda amb oli i sal ja tindrem una salsa freda d'oli, que s'assemblarà a una maionesa....(amb una mica de bona predisposició).
  • La xantana, doncs, té múltiples aplicacions a la cuina, i en aquesta recepta va bé per donar cos a la llima i la mel. Però vigileu molt amb la quantitat, perquè si us passeu pren una textura de "moc", gens agradable.

 

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: